Ligging

De bibliotheek is gelegen in het stadscentrum op de Grote Markt 20.

bibmap

Bereikbaarheid

De bibliotheek is ook zeer makkelijk bereikbaar. Wij bevinden ons net voor het NMBS-station met een bushalte in de onmiddellijke omgeving. De wagen kan je gratis parkeren op de parkeerplaats vlakbij het oudere goederenstation.

Tarieven en inschrijvingsmodaliteiten

Lidgeld

Vanaf 18 jaar: 5 euro per jaar

Alle materialen kunnen op basis van de inschrijving gratis ontleend worden

Te laat ?: 0,10 euro per item per dag

Reservatie: 0,60 euro

Herinneringsbrief: 1 euro (brief)/gratis (mail)

Schade of verlies: kostprijs materiaal

Materiaal aanvragen uit een andere bibliotheek: 2.50 euro

Bij verlies van pasje: 2,50 euro

Versturen van een fax binnenland: 0,50 euro

Versturen van een fax buitenland: 1 euro

Versturen e-mail: 0,50 euro

Printen: 0,10 euro per blad

Kopies Zwart-wit: 0,10/A4   0,20/A3

Kopies Kleur: 0,20/A4   0,40/A3

Houders Vrijetijdspas betalen steeds de helft van de gevraagde prijzen.

Inschrijven kan op basis van een bibliotheekpas door ons verstrekt, een pasje van een ander West-Vlaamse bibliotheek reeds in bezit of de identiteitskaart.

Nieuwe bewoners krijgen op vertoon van hun bon in de welkomstbundel een jaar gratis lidmaatschap voor 2 personen.

De bibliotheek maakt deel uit van het samenwerkingsverband Midwest. Dit betekent dat je met je pas of id-card voortaan in 14 gemeenten van het verband (Hooglede, Ingelmunster, Izegem, Ledegem, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Roeselare, Staden, Tielt, Wielsbeke, Wingene en Lichtervelde) terecht kan en je maar 1 keer het inschrijvingsgeld van 5 euro hoeft te betalen.

Midwest1

 

 

Huisregels

Lenen

 • 10 boeken
 • 3 tijdschriften
 • 6 strips
 • 2 stukken speelgoed
 • 5 beeld- en 10 geluidsmaterialen
 • Lenen gebeurt aan de zelfscanbalies.Items worden bij ontlenen of inbrengen best item voor item op de inscanplaat gelegd om problemen te vermijden. Controleer als gebruiker ook altijd wat op je ticketje staat, na de scanprocedure. Slechts voor bepaalde materialen, bijvoorbeeld speelgoed of e-readers kan er via de infodesk worden uitgeleend en ingenomen.
 • Wie jonger is dan 15 jaar kan enkel jeugdmaterialen ontlenen.

Uitleentermijn

  

 • 4 weken voor boeken, e-readers, cd's, muziekdvd's en speelgoed
 • 1 week voor dvd
 • 4 weken voor dvd-informatief
 • 4 weken voor taalcursussen

De vervaldatum vind je terug op het leenticket en op de catalogus via 'Mijn Bibliotheek'.

 

Mijn Bibliotheek

Ingeschreven leners kunnen onmiddellijk van de diensten van 'Mijn bibliotheek' gebruik maken'. Op basis van deze module kan je via je persoonlijke pagina  de uitleenstatus van je materialen nagaan. Van hieruit kan je ook je materialen verlengen. Mijn bibliotheek geeft, na registratie, ook toegang tot een uitgebreid krantenarchief. Het enige wat je moet doen is registreren via het nummer op je pasje onderaan en je geboortedatum volgens het stramien:dd/mm/jjjj (let op de / moet er wel degelijk staan) en vervolgens een account aanmaken via mailadres en zelfgekozen wachtwoord. Een handleiding vind je hier. Bij elke inschrijving of herinschrijving ontvangt de gebruiker een welkomstmail met daarin instructies hoe te registreren en een account aan te maken.

 

Uitleentermijn verlengen

Je kan de uitleentermijn van boeken maximum 2 keer en voor andere materialen maximum 1 keer verlengen op voorwaarde dat de titel niet door een andere lener werd gereserveerd via de catalogus.

 

Internetgebruik

De bibliotheek beschikt over 6 publiekscomputers die toegang geven tot het internet. Iedereen die bij ons is ingeschreven, kan daar per dag 1 uur gratis gebruik van maken. Bovendien kan je met je eigen device gratis gebruik maken van ons open wifikanaal. Tijdschriften en kranten kan je via een speciale toegang ook gratis op pc of laptop lezen. Het gebruik van geheugensticks is toegelaten mits voorafgaande controle door het dienstdoende personeelslid.

Verder beschikt de bib over uitgebreide print- kopieer- en faxfaciliteiten.

 

Check ook onze sociale mediakanalen: facebook, twitter, blog, instagram om op de hoogte te blijven van de meest actuele info.

socialemedia1

 

 

 

 

Boekenruilkastjes

De bibliotheek heeft op diverse locaties in Izegem boekenruilkastjes laten plaatsen, dit zijn  kastjes met gratis boeken onder het motto “Neem er een en zet er een terug”. Iedereen kan zijn of haar boeken nieuw leven inblazen door ze door te geven aan een andere lezer. Met dit initiatief willen we iedereen die graag leest nieuwe thema’s en auteurs laten ontdekken. Dit zijn de locaties :

 

 • Okido (kastje zal wat lager hangen zodat ook kinderen erbij kunnen)
 • Sportdienst
 • Jeugddienst
 •  Kachtem : ’t SOK
 •  Emelgem : plein Oud Gemeentehuis (foto)
 •  Bosmolens : aan het frame van de bibliotheekbanner (pastorie)
 • Wijk De Mol: Molstraat
 • Sint-Raefaëlswijk
 • Dankkapel Roeselaarsestraat
   

Let wel, deze kastjes staan los van de  directe werking van de bibliotheek en kunnen niet gebruikt worden om materialen te ontlenen of terug te brengen, daarvoor dienen de ingeefluiken aan de bibliotheek zelf.

 

Ingeefluiken

Naast de ingang van de bibliotheek vind je twee ingeefluiken, één voor dvd's en cd's en één voor boekmaterialen. Daar kunnen de ontleende materialen teruggebracht worden wanneer de bibliotheek gesloten is. Het ingeefluiksysteem is niet bedoeld voor e-readers, speelgoed of grotere items. Let op: dit is geen intelligent innamesysteem. Hou er dus rekening mee dat de materialen bij ingave buiten de openingsuren soms pas kunnen worden ingelezen met een dag verschil. Gelieve bovendien ook de brievenbus niet te gebruiken voor de ingave van je materialen. Neem alvast volgende aandachtspunten even door:

- de uitleentermijn van materialen die niet werden ingeleverd, wordt niet automatisch verlengd
- eventuele boetes moeten later worden betaald
- materialen die niet volledig zijn worden niet ingenomen
- het gebruik van de box gebeurt op eigen verantwoordelijkheid

 

 

Informatie-opdracht

Naast de opdracht een mooie evenwichtige collectie voor iedereen op te bouwen, ziet de bibliotheek het ook meer en meer als haar taak informatie te verstrekken en vragen naar informatie te beantwoorden, hetzij  in de bibliotheek, hetzij via de sociale media. Wij proberen elke vraag van  de gebruiker van  een passend antwoord te voorzien. Indien die niet kan, zorgen we dat er op zijn minst een goede doorverwijzing gebeurt naar de juiste informatiekanalen en instellingen.

 

Klik hier voor ons dienstreglement.