Boek
Nederlands
Meesterspeurder Hercule Poirot raakt onverwacht betrokken bij een ogenschijnlijk simpele moordzaak op het landgoed "De Laagte".
Titel
De laagte
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
H. Tromp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The hollow
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015
251 p.
ISBN
9789048822843 (paperback)

Besprekingen

De eigenaars van het landgoed 'De Laagte', Sir Henry en Lady Angkatell, hebben een aantal familieleden en vrienden voor een weekend uitgenodigd. Ook Hercule Poirot is van de partij. 's Zondagsochtends wordt een van de gasten vermoord, zo te zien door zijn vrouw, die betrapt wordt met een pistool in haar hand. Hercule Poirot heeft een harde dobber aan dit geval: alles lijkt duidelijk, maar toch lopen alle sporen dood. De ontknoping is verrassend. Leuk, onderhoudend, genoeglijk voortkabbelend en ook spannend detectiveverhaal. Nog steeds de moeite waard. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia