Boek
Nederlands

In hotel Bertram

Agatha Christie (auteur), H. Tromp (vertaler)
In het ouderwetse, respectabele hotel in Londen, waar miss Marple logeert, blijken zeer vreemde dingen te gebeuren.
Titel
In hotel Bertram
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
H. Tromp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
At Bertram's hotel
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015
215 p.
ISBN
9789048823130 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In samenwerking met hoofdinspecteur Davy weet Miss Marple een aantal vreemde gebeurtenissen in het ouderwets deftige hotel in Londen te ontrafelen. Ook deze Agatha Christie is met de nodige spanning geschreven.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia