Boek
Nederlands

Moord in de martelstoel

Agatha Christie (auteur), Henk Van der Horst (vertaler)
Hercule Poirot gaat op onderzoek uit wanneer zijn tandarts dood in zijn spreekkamer gevonden wordt.
Titel
Moord in de martelstoel
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
Henk Van der Horst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One, two, buckle my shoe
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015
192 p.
ISBN
9789048823376 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Hercule Poirot bezoekt een tandarts. Korte tijd later is deze dood; het lijkt zelfmoord, maar...? Poirot duikt met zijn bekende vasthoudendheid in het aantal potentie͏̈le daders. Keus genoeg: een internationale spion-chanteur, een collega, een anarchist, familieleden etc. Stug en laconiek doorzettend ontmaskert hij de moordenaar die intussen nog enkele slachtoffers heeft gemaakt. Nogal verrassende ontknoping. Onderhoudend geschreven. Pocketeditie; kleine druk; serieomslag.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia