Boek
Nederlands

Rally naar Bagdad

Agatha Christie (auteur)
+1
Rally naar Bagdad
×
Rally naar Bagdad Rally naar Bagdad

Rally naar Bagdad

Genre:
Haar liefde volgend belandt een jonge stenotypiste in Bagdad, waar de gebeurtenissen een voor haar onverwachte loop nemen.
Titel
Rally naar Bagdad
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
They came to Baghdad
Uitgever
[Amsterdam]: The House of Books, 2015
215 p.
ISBN
9789048822942 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In het begin maakt de lezer kennis met Dakin en Crosbie, bezig met het onderzoek naar een misdadig plan, waarbij Anna Schiele, secretaresse van een bankdirecteur een grote rol speelt. De spontane Victoria Jones ontmoet in een park Edward, op wie zij verliefd wordt. Hij vertelt tussen neus en lippen door dat hij naar Bagdad gaat. Via handige trucs belandt ook Victoria in Bagdad. Zij raakt, ongewild, verstrikt in een web van intriges. Een spannend verhaal van de beroemde Engelse schrijfster Agatha Christie (1890-1976), schepper van onder anderen Miss Marple en detective Poirot. Zeer kleine druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia