Boek
Nederlands

Trein 16.50

Agatha Christie (auteur)
Een oudere dame ziet in een trein, die gelijk met de hare oprijdt, een moord plegen.
Extra onderwerp
Miss Marple ; personage
Titel
Trein 16.50
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
4.50 from Paddington
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015
226 p.
ISBN
9789048822768 (paperback)

Besprekingen

Twee treinen rijden langzaam met elkaar op. In de ene trein zit mrs. McGillicuddy, die een paar dagen bij haar vriendin Miss Marple gaat logeren. Zij ziet dat in de andere trein in een helder verlichte coupé een man een vrouw wurgt. Het slachtoffer ziet zij frontaal, van de moordenaar zijn rugzijde. Conducteur en stationschef worden ingelicht, maar achten het een verzinsel. Samen met Miss Marple stelt mrs. McGillicuddy de politie in kennis. Er is echter nergens een lijk gevonden. Maar natuurlijk gaat Miss Marple op onderzoek uit. Een onderhoudende detective (oorspronkelijke uitgave: 1957) van de beroemde Engelse schrijfster (1890-1976) Agatha Christie, schepper van onder anderen Miss Marple en detective Hercule Poirot. Zeer kleine druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia