Boek
Nederlands

Wie adverteert een moord!

Agatha Christie (auteur)
+1
Wie adverteert een moord!
×
Wie adverteert een moord! Wie adverteert een moord!

Wie adverteert een moord!

Een in de krant aangekondigde moord noopt inspecteur Craddock, geholpen door Miss Marple, tot het nodige speurwerk.
Titel
Wie adverteert een moord!
Auteur
Agatha Christie
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A murder is announced
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015
227 p.
ISBN
9789048822812 (paperback)

Besprekingen

Een in de krant aangekondigde moord noopt inspecteur Craddock, geholpen door Miss Marple, tot het nodige speurwerk. Zij weten uiteindelijk de zaak op te lossen, niet echter nadat nog twee mensen op vreemde wijze om het leven zijn gekomen. Boeiende detective, oorspronkelijk verschenen in 1950, van de beroemde Engelse schrijfster Agatha Christie (1890-1976). Zeer kleine druk.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia