Boek
Nederlands
Tijdens een party op een groot buiten organiseert een schrijfster van detectiveromans een speurwedstrijd, maar de scherts wordt bittere ernst als er een echte moord gepleegd blijkt te zijn.
Titel
Zoek de moordenaar
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
A.E.C. Vuerhard-Berkhout
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead man's folly
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015
181 p.
ISBN
9789048822782 (paperback)

Besprekingen

Een detectiveschrijfster organiseert op een feestje een 'Jacht op de moordenaar'-spelletje, dat spoedig uitloopt op een echte moord. Maar Hercule Poirot is er ook nog! Detectives van Agatha Christie behoeven nauwelijks nog enige introductie. Het enige bezwaar zou kunnen zijn dat een aantal boeken een klein beetje op elkaar gaat lijken. Het 'moord-in-een-landhuis'-idee is ook niet nieuw, maar toch zitten er verrassende wendingen in het verhaal die de lezer toch nog in spanning houden. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, waarvan er wereldwijd ruim 3 miljard zijn verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van d…Lees verder op Wikipedia