Hoofdinspecteur Erik Winter uit Göteborg krijgt te maken met twee vrouwen die dood naast hun partner in bed gevonden worden en een lijk in zee. Tiende en laatste deel in de reeks.
Titel
De laatste winter
Auteur
Åke Edwardson
Vertaler
Elina Van der Heijden Wiveca Jongeneel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Den sista vintern
Editie
2
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2010
383 p.
ISBN
9789022996416 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Tiende en volgens de auteur laatste deel in de reeks rond hoofdinspecteur Erik Winter en zijn rechercheteam in Göteborg. Een man, vreselijk overstuur, heeft de politie gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw dood naast zich in bed heeft aangetroffen met een kussen over haar gezicht. Kort daarop wordt een tweede vrouw op precies dezelfde wijze dood naast haar partner in bed gevonden. De politie gaat in beide gevallen uit van partnermoord maar een jonge politievrouw, bij beide zaken betrokken, meent overeenkomstige sporen in de twee huizen te hebben gezien en meldt die aan Winter. Die heeft ondertussen in gezelschap van zijn vrouw en dochters een lijk in zee ontdekt. Sfeervolle, mooi gecomponeerde en goed geschreven misdaadroman, tevens het laatste deel in deze tiendelige politieserie van een Zweedse meervoudig bekroonde topmisdaadauteur. Verhalen die het niet zo zeer van de spanning moeten hebben, hoewel die in dit boek zeker aanwezig is. Het gaat meer om de persoon Winter, zijn ei…Lees verder

Over Åke Edwardson

CC BY 3.0 - Foto van/door Suz

Åke Edwardson (Eksjö (Zweden), 10 maart 1953) is een Zweeds schrijver van literaire thrillers, journalist en hoogleraar aan de Universiteit van Göteborg.

Edwardson debuteerde als schrijver in 1995 met zijn boek Till allt som varit dött en won hiermee onmiddellijk een prijs voor beste thrillerdebutant. In zijn derde boek Dans met een engel introduceerde hij het personage van hoofdcommissaris Erik Winter, wat de start betekende van een succesvolle reeks thrillers met Winter in de hoofdrol die zich telkens afspelen in en rond Göteborg. Edwardson is zeer succesvol in eigen land maar ook ver daarbuiten. De boeken uit de Erik Winter-reeks worden ook vertaald in het Nederlands.

Het in 2008 verschenen boek 'den sista vintern' (de laatste winter), zou het tiende en laatste deel in de reeks rond Erik Winter en de politie van Göteborg worden. In 2012 verscheen echter toch nog een elfde deel, genaamd 'Hus vid världens ände' (Witte ruis).

Een aantal bo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties