Toon meer
Titel
San Giovanni Battista
Componist
Alessandro Stradella 1644-1682
Uitvoerder
Paul-Antoine Bénos-Djian  (countertenor) Alicia Amo  (sopraan) Olivier Dejean  (bas) Gaia Petrone  (alt) Artavazd Sargsyan  (tenor) Thibault Givaja  (tenor) Le Banquet Céleste  (ensemble)
Dirigent
Damien Guillon  (klavecimbel)
Uitgever
Alpha Classics, 2020
1 cd + boekje
Oorspr. opname
2019
EAN
3760014195792
CDR
DBX13118

Over Alessandro Stradella

Antonio Alessandro Boncompagno Stradella (Bologna, 3 juli 1639 – Genua, 25 februari 1682) was een Italiaans componist, zanger en violist.

Levensloop

Zijn familie, behorende tot de lagere adel, was oorspronkelijk afkomstig uit Toscane en verhuisde eerst naar Nepi en later naar Rome (1667). Een grootoom van Alessandro met naam Alessio Stradella was Curieprelaat en Bisschop van Sutri en Nepi. Zijn eerste muziekles kreeg hij van zijn vader Cavaliere Marc'Antonio Stradella en van zijn moeder Vittoria Bartoli. Al in 1655 werkt hij mee bij een oratoriumuitvoering in de kerk San Marcello del Crocifisso. Later had hij wel een langer verblijf in Bologna, omdat men van hem ook spreekt als "il Signor Bolognese". Vermoedelijk heeft hij ook gestudeerd bij de Domkapelmeester aan San Petronio, ene Signore Cazzati. Aansluitend vertrekt hij naar Rome. In Rome kreeg hij zijn eerste compositieopdrachten en behoorden de meest illuster…Lees verder op Wikipedia