Boek
Nederlands

Traumasporen : in lichaam, brein en geest

+1
Traumasporen : in lichaam, brein en geest
×
Traumasporen : in lichaam, brein en geest Traumasporen : in lichaam, brein en geest

Traumasporen : in lichaam, brein en geest

Monografie over een nieuwe aanpak van mensen met psychotrauma's en PTSS.
Titel
Traumasporen : in lichaam, brein en geest
Auteur
Bessel A. van der Kolk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The body keeps the score : brain, mind and body in the healing of trauma
Uitgever
Eeserveen: Uitgeverij Mens!, © 2022
576 p. : ill.
ISBN
9789463160827 (paperback)

Besprekingen

Uitgebreide verhandeling (576 blz.) over een methode voor de behandeling van mensen met psychotrauma’s en PTSS waarbij de focus ligt op hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Trauma’s kunnen een mensenleven radicaal veranderen. Bessel van der Kolk geeft inzicht in de oorzaken en gevolgen van trauma, en toont op basis van wetenschappelijk onderzoek nieuwe wegen naar herstel, waarbij lichaam en geest worden gereguleerd.’Traumasporten’ is een inzichtelijk en gedetailleerd geschreven document met veel verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek en voorbeelden uit de praktijk. Geschikt voor zowel professionals in de GGZ als geoefende lezers met interesse de herkomst en behandeling van psychische trauma’s. Bessel van der Kolk (1949) is onderzoeker en heeft bijna veertig jaar ervaring in het werken met getraumatiseerde mensen. Hij is hoogleraar psychiatrie aan de universiteitvan Boston. Van zijn boek 'Traumasporen' werden wereldwijd al bijna drie miljoen exemplaren verkocht.

Over Bessel A. van der Kolk

Bessel van der Kolk (Den Haag, 8 juli 1943) is een Nederlands-Amerikaans psychiater en emeritus-hoogleraar, die vooral onderzoek heeft gedaan naar posttraumatische stress.

Biografie

Van der Kolk vertrok na zijn eindexamen aan het Dalton Lyceum in Den Haag naar de Verenigde Staten. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de Universiteit van Hawaï en medische wetenschappen aan de Pritzker School of Medicine in Chicago. In 1974 werd hij psychiater, na een opleiding aan het Massachusetts Mental Health Center aan de Harvard Medical School. Hij werkte als directeur van het Boston State Hospital en werd daarna psychiater in Boston. Hij startte het Trauma Center in Boston in 1982 en werd specialist op het gebied van posttraumatische stress.

In 2018 startte Van der Kolk The Trauma Research Foundation. Van der Kolk schreef diverse boeken en vele tijdschriftartikelen over de verwerking van stress, onder meer Psychological T…Lees verder op Wikipedia