Boek
Nederlands

Hoor je mij?

Caja Cazemier (auteur), Martine Letterie (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
De dove Sterre gaat naar de brugklas, maar merkt dat ze dingen mist. Hoort ze alleen bij haar dove vrienden thuis? In het verleden is er Freek, die op een internaat voor dove kinderen zit. Als hij niet mag doorleren besluit hij weg te lopen. Vanaf 10 jaar.
Extra onderwerp
Doven en slechthorenden
Titel
Hoor je mij?
Auteur
Caja Cazemier Martine Letterie
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2022
215 p. : ill.
ISBN
9789021683423 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdroman over twee dove tieners. In het heden volgt de lezer het verhaal van Sterre, die net naar de brugklas gaat. Ze wil zo min mogelijk opvallen, en heeft daarom geen tolk mee. De eerste paar weken zijn leuk, maar ze merkt dat ze grapjes en informatie mist. Alles gaat makkelijker bij haar dove vrienden. Waar hoort ze echt thuis? In de jaren vijftig zit Freek op een internaat voor dove kinderen. Zijn ouders schamen zich voor hun doofheid en hij mag van hen geen gebarentaal gebruiken in het openbaar. Als hij niet mag doorleren heeft hij er genoeg van en loopt hij weg. In vriendelijke, invoelende stijl geschreven. Caja Cazemier (Spijkenisse, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken. Met enkele zwart-witillustraties. Vanaf 10 jaar.

Over Caja Cazemier

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Baeke

Caja Cazemier (Spijkenisse, 5 september 1958) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken.

Biografie

Caja Cazemier groeide op in Groningen en woont in Leeuwarden. Na de middelbare school studeerde ze Nederlandse taal- en letterkunde. Tijdens haar studie besteedde ze veel aandacht aan jeugdboeken. Ze schreef een scriptie met als titel: Gemengde gevoelens. Jeugdliteratuur voor meisjes in de puberteit. Na haar studie werkte Cazemier twaalf jaar als lerares Nederlands. Sinds 2002 besteedt ze al haar tijd aan het schrijven van boeken.

Cazemier schrijft voor jongeren tussen de 11 en 16 jaar. Haar verhalen gaan vrijwel allemaal over onderwerpen waarmee jongeren op die leeftijd mee te maken kunnen hebben: de brugklas, verliefdheid, seksualiteit, alcohol, drugs en lachgas, online daten, sociale media, online pesten, uitgaansgeweld, loverboys, gescheiden ouders, samengestelde gezinnen, depressie, rouwverwerking, enzovoort…Lees verder op Wikipedia

Suggesties