Boek
Nederlands

De misleiding

Charlotte Link (auteur)
Als een man tijdens een vakantie in Frankrijk plotseling spoorloos verdwijnt, gaat zijn vrouw op onderzoek uit en ontdekt dat hij niet was wie hij voorgaf te zijn.
Titel
De misleiding
Auteur
Charlotte Link
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Täuschung
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2007
432 p.
ISBN
9789044319675

Besprekingen

Deze psychologische thriller begint meteen mysterieus met een gruwelijke vondst van een lijk in Berlijn, waarvan de betekenis pas aan het eind van de roman op dramatische wijze duidelijk wordt... De succesvolle Duitse thrillerauteur Charlotte Link (van o.m. De vreemde gast (The House of Books, 2006) en Het einde van de stilte (idem)) plaatst in deze roman het Duitse echtpaar Lara en Peter Simon uit Frankfurt am Main in het centrum van een bloedstollend verhaal over overspel, jaloezie, macht, dood en psychopathologie. De Simo's bezitten een vakantiehuis in de schitterende omgeving van de Zuid-Franse Provence, waar zij regelmatig samen met hun dochtertje heerlijke dagen en weken doorbrengen. Zoals elk jaar gaat Peter ook in de herfst naar Saint-Cyr om met zijn vriend Christopher een weekje te gaan zeilen. Bij aankomst op de plaats van bestemming belt Peter nog een keer met Laura. Later blijkt dit het laatste levensteken van hem te zijn. Vanuit Frankfurt poogt Laura achter …Lees verder
Als Peter tijdens een vakantie in Frankrijk plotseling spoorloos verdwijnt, gaat zijn vrouw Laura op onderzoek uit. Ze ontdekt dat haar man financieel volkomen aan de grond zit en bovendien al jaren een vriendin heeft. Die vriendin is eveneens getrouwd en als het lichaam van Peter gevonden wordt, is haar man een van de mogelijke verdachten. Op dezelfde plaats in Frankrijk worden rond dezelfde tijd een jonge vrouw en haar kind vermoord. Gelukkig vindt Laura steun bij de vriend van haar man. In deze thriller wordt de spanning op sublieme wijze opgebouwd; de lezer kan de gedachten van de moordenaar volgen, maar blijft lang in onzekerheid wie het is. Alle personages hebben hun eigen doelstellingen en die lopen niet steeds parallel waardoor het gevaar steeds groter wordt. Heel mooi beschrijft de auteur de gevoelens van een mismaakte vrouw, die een belangrijke rol speelt bij de ontknoping van het drama. Paperback met vrij kleine druk.