Boek
Nederlands

Het huis van de zusters

Charlotte Link (auteur)
+1
Het huis van de zusters
×
Het huis van de zusters Het huis van de zusters

Het huis van de zusters

Een stelletje, dat hun kerstvakantie doorbrengt in een oude boerderij in Yorkshire, vindt er een interessant typoscript, waarin de schrijfster een gruwelijk geheim in haar leven onthult.
Extra onderwerp
Thrillers
Titel
Het huis van de zusters
Auteur
Charlotte Link
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Haus der Schwestern
Editie
5
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2010
507 p.
ISBN
9789044328745 (paperback)

Besprekingen

De Barbara Amberg heeft als succesvol strafpleiter een geruchtmakend proces in Frankfurt gewonnen als ze met haar man Ralph (40), zelf ook een advocaat, maar dan in de verzekeringsbranche, voor een langere kerstvakantie op een oude, mooie maar zeer afgelegen boerenhoeve in het koude en winterse Yorkshire vertrekt. Westhill House, een huis met een verleden, wordt voor zulke gelegenheden verhuurd door de zeventigjarige Laura Selley die voor de duur van de verhuring zal intrekken bij haar zus Marjorie in het veel mildere Kent. Laura heeft het geld van de huur dringend nodig voor het onderhoud van de hoeve die ze als huishoudster ooit van de vorige eigenaresse Frances Gray heeft geërfd.

Barbara, die het verblijf gepland heeft om de problemen die er sinds enige tijd in hun relatie zijn uit te praten, begint zich echter af te vragen of het zo'n goed idee was om veertien dagen op mekaars lip te zitten, vooral als ze de eerste ochtend bij het opstaan merkt dat ze volledig ingesneeuwd z…Lees verder
Barbara en Ralph, een Duits echtpaar, gaan in Westhill House in Noord-Engeland de kerstdagen doorbrengen met het doel hun vastgelopen huwelijk nieuw leven in te blazen. Door een sneeuwstorm raken ze echter volkomen van de buitenwereld afgesloten. Ter afleiding gaat Barbera het door haar bij toeval gevonden manuscript lezen met het levensverhaal van de vroegere bewoonster. In afwisselende hoofdstukken ontvouwt zich het leven van de huidige bewoners en de geschiedenis van het huis. In het verrassende slot vallen alle stukjes van heden en verleden op hun plaats en kan het boek gesloten worden. Deze raamvertelling is uitermate boeiend en meeslepend geschreven: knap gecomponeerd en met een mooie karaktertekening. De geschiedenis van Engeland in de 20e eeuw is er prachtig in verweven. Paperback, kleine druk.