Overboord

Ook verschenen als De echo van de schuld

Charlotte Link (auteur), Yvonne Kloosterman (vertaler)
+1
Overboord
×
Overboord Overboord

Overboord

Ook verschenen als De echo van de schuld

Wanneer een Brits echtpaar een aantal schipbreukelingen in hun vakantiehuis op een Schots eiland opvangt, maakt een van de overlevenden misbruik van hun goede daad.
Titel
Overboord
Ook verschenen als
De echo van de schuld
Auteur
Charlotte Link
Vertaler
Yvonne Kloosterman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Echo der Schuld
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2023 | Andere uitgaven
479 p.
ISBN
9789401618960 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De hoofdfiguur in deze psychologische thriller is Virginia Quentin, die getrouwd is met Frederic, een Engelse bankier met verregaande politieke ambities bij de conservatieve partij. Samen met hun zevenjarige dochter Kim vertoeven ze in hun buitenverblijf op Skye, een van de Schotse Hebride-eilanden. Met Nathan en Livia Moor nemen de Quentins twee Duitse schipbreukelingen in huis, die hun volledige kapitaal in hun zeilboot hadden geïnvesteerd. Tegen alle conventies in volgt Nathan Virginia naar Norfolk wanneer Livia in het ziekenhuis herstelt van een shock en Frederic in Londen verblijft. Tegelijk met hun aankomst verdwijnen er in Norfolk kinderen, die meegelokt worden door een pedofiel, en later verminkt en dood worden teruggevonden. Wanneer ook Kim spoorloos verdwijnt, vloeien de verhaallijnen in elkaar over. Los daarvan, maar ook niet helemaal, krijgen we nog het verhaal van Michael, Virginia's eerste vriendje en een sleutelfiguur in haar onverwerkt schuldgevoel.

De Duitse sc…Lees verder
De zwaarmoedige Virginia Quentin en haar man Frederic, bankier, hebben een zevenjarig dochtertje Kim, een niet zo’n goed huwelijk, huizen in Londen en Norfolk, en een vakantiehuis op het Schotse eiland Skye. Tijdens een van hun vakanties op Skye zinkt voor de kust de boot van het Duitse echtpaar Nathan en Livia Moor. Virginia en Frederic die hen oppervlakkig kennen, bieden het dakloze, berooide echtpaar tijdelijk onderdak aan. Virginia, toch al kwetsbaar (er is een geheim in haar verleden), wordt helemaal ingepalmd door de charismatische Nathan. Frederic vertrouwt hem niet. Dan verdwijnt hun dochtertje Kim, het derde meisje al dat in korte tijd verdwijnt. Heeft Nathan er iets mee te maken? Vlot geschreven, makkelijk leesbare, bijzonder spannende psychologische misdaad/familieroman voor een breed (vrouwelijk) publiek. Met personages waarmee de lezer zich goed kan identificeren, allerlei geheimen en intriges die de vaart en suspense er goed in houden en natuurlijk een dosis romantiek. …Lees verder