Boek
Engels

Eldest

Om een koning en diens machtige tegenstanders te kunnen verslaan krijgen een jongen en zijn draak les van de Elfen, terwijl zijn neef probeert het dorp te redden uit de klauwen van onmenselijke wezens.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Eldest
Auteur
Christopher Paolini
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi, 2011
XVII, 681 p. : ill.
ISBN
9780552552110 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

In dit tweede deel van een triologie over de boerenjongen Eragon en zijn draak Saphira staan twee verhaallijnen centraal. In de eerste krijgen de hoofdrolspelers les van de Elfen om hun strijd tegen het kwaad, gepersonifieerd in koning Galbatorix, tot een goed einde te brengen. In de tweede moet neef Roran de strijd aanbinden tegen onmenselijke wezens die achter de verdwenen drakeneieren aan zitten. Als zij op het punt staan het dorp uit te moorden en zijn vriendin ontvoeren, vlucht Roran en neemt de bevolking op sleeptouw. Juist deze tweede lijn houdt de spanning erin, waar de eerste lijn teveel wordt uitgesponnen. Daardoor zal de doelgroep, fantasy-liefhebbers vanaf ca. 14 jaar, de aandacht verliezen. Het verhaal is door de traagheid van de eerste verhaallijn veel minder sprankelend dan het verrassende eerste deel 'Eragon'*. Toch lukt het de auteur de lezer nieuwsgierig te maken naar het slotdeel. Staat al maanden in de Engelstalige Toptien.

Over Christopher Paolini

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rafael-a-ribeiro

Christopher Paolini (17 november 1983, Zuidelijk Californië) is een Amerikaans schrijver van epische fantasy. Hij is het bekendst van Het Erfgoed, een serie bestaande uit vier boeken: Eragon (2003), Oudste (2005), Brisingr (2008) en Erfenis (2011). Paolini woont en werkt in Paradise Valley, Montana.

Paolini publiceerde zijn debuut in 2002 via het familiebedrijf. De verhalen van Eragon spelen zich af in de fictieve wereld Alagaesia, waar de jonge Eragon in het bezit komt van een draak en het op moet nemen tegen de duistere koning Galbatorix en zijn volgelingen. Eragon, die samen met zijn draak Saphira een bijzondere band smeedt, blijkt uiteindelijk een van de laatste mysterieuze Drakenrijders te zijn.

Paolini begon met het manuscript van het eerste boek toen hij pas vijftien jaar oud was. Het werd in 2003 opgepikt door Carl Hiaasen en uitgegeven door Alfred. A Knopf. In 2006 werd Eragon verfilmd door 20th Century Fox met…Lees verder op Wikipedia