The Da Vinci code

Dan Brown (auteur)

The Da Vinci code

In de reeks:
Een Amerikaanse kunsthistoricus wordt verdacht van moord in het Louvre, wat hem dwingt via cryptische aanwijzingen de ware schuldige te vinden.
Extra onderwerp
Engelstalige romans
Titel
The Da Vinci code
Auteur
Dan Brown 1964-
Taal
Engels
Uitgever
London: Corgi, 2009
589 p.
ISBN
9780552161275 (paperback) 9780552159715 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

De curator van het Louvre wordt vermoord maar laat een reeks codes na aan zijn kleindochter, cryptologe, en een Engelse professor. Samen vinden ze connecties met achtereenvolgens Da Vinci, een eeuwenoude geheime sekte en gaan op zoek naar een mysterie dat de Kerk krampachtig probeert te verbergen. Het machtige Opus Dei is hun gewelddadige tegenstander maar ook binnen de eigen rangen loert het verraad. Enorm intelligente thriller met veel fascinerende details, rijke karakters en een ongelooflijk sterke plot rond de Heilige Graal en de geheimen van de Kerk. Het biedt een heel nieuwe, goed onderbouwde en geloofwaardige kijk op wat iedere katholiek vanzelfsprekend vindt. Geen eenvoudig boek maar qua vindingrijkheid en eruditie te vergelijken met 'De naam van de roos'.

Over Dan Brown

Dan Brown (Exeter (New Hampshire), 22 juni 1964) is een Amerikaans schrijver van thrillerfictie, voormalig popzanger en pianist en het meest bekend van De Da Vinci Code. Zijn boeken behoren tot het genre fact fiction (faction), waarbij een verzonnen verhaal wordt verteld met een historische en wetenschappelijke achtergrond. Brown is geïnteresseerd in cryptografie en heeft een passie voor codes, symbolen en complottheorieën. Tot dusver werden al meer dan 220 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in meer dan 40 verschillende talen, waaronder het Nederlands, Frans, Duits en Italiaans.

Levensloop

Brown groeide op op de campus van de Phillips Exeter Academy, een van de meest prestigieuze kostscholen van Amerika. Zijn vader was daar leraar wiskunde. Brown studeerde Engelse literatuur en kunstgeschiedenis aan het Amherst College (Massachusetts), waar hij in 1986 zijn diploma haalde. Daarnaast studeerde hij ook nog …Lees verder op Wikipedia