Dvd
Engels

The chronicles of Riddick : pitch black

David Twohy (regisseur), Jim Wheat (scenarist)
Titel
The chronicles of Riddick : pitch black / dir. by David Twohy ; screenplay by Jim Wheat ... [et al.] ; story by Jim Wheat ... [e.a.]
Regisseur
David Twohy
Scenarist
Jim Wheat
Uniforme titel
The chronicles of Riddick : pitch black
Taal
Engels
Parallele titel
Pitch black
Uitgever
Universal, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 103 min.
Aantekening
Ondertiteling : Engels voor dovenden en slechthorenden, Nederlands, Frans, Arabisch Taalkeuze : Engels, Frans
EAN
5050582050486

Over David Twohy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

David Neil Twohy (Los Angeles County, 18 oktober 1955) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Carrière

Twohy is afgestudeerd aan de Universiteit van California State waar hij een diploma in radio/televisie en filmstudies heeft behaald. Zijn bekendste werken omvatten The Fugitive (1993), Waterworld (1995), G.I. Jane (1997) en science-fiction films over Vin Diesels antiheld Richard B. Riddick in The Chronicles of Riddick uit 2004.

Filmografie

Als regisseur en scenarist

  • Timescape (1992)
  • The Arrival (1996)
  • Pitch Black (2000)
  • Below (2002)
  • The Chronicles of Riddick (2004)
  • A Perfect Getaway (2009)

Als scenarioschrijverLees verder op Wikipedia