Boek
Nederlands

Stad van dromen

Don Winslow (auteur), Catherine Smit (vertaler)
Een vader slaat noodgedwongen op de vlucht met zijn zoon omdat hij ervan wordt verdacht dat hij voor miljoenen dollas drugs heeft gestolen.
Titel
Stad van dromen
Auteur
Don Winslow
Vertaler
Catherine Smit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of dreams
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2023
319 p.
ISBN
9789402712117 (paperback)

Besprekingen

Thrillers: Rob van Scheers -Op de vlucht

Zomertip: het langverwachte tweede deel van Don Winslows gangstertrilogie stelt geen moment teleur.

Crimineel Danny Ryan is op de vlucht. Ooit was hij een brave havenarbeider in Providence, Rhode Island, maar hij werd in een bloederig conflict gezogen. Zijn Ierse gang heeft deze bendeoorlog, die in 1986 begon, verloren van de Italianen. Wel is er nog steeds een grote partij drugs zoek. En Danny heeft daar alles mee te maken.

Het is inmiddels 1991. Samen met zijn zoontje Ian en zijn oude vader Marty haast Danny zich naar de westkust om onder te duiken, in de wetenschap dat de maffia, de FBI én de narcoticabrigade achter hem aan zitten. Het moet een kwestie van tijd zijn voordat een van hen hem vindt, of misschien vinden ze hem wel allemaal tegelijk.

Welkom in deel twee van Don Winslows episch opgezette trilogie over Danny Ryan: Stad van dromen (HarperCollins; €22,99; vertaling Catherine Smit). Na de daverende entree van het eerste deel Stad in brand, vorig jaar, was het vervolg echt iets om naar uit te kijken.

Don Winslow (1953) stelt ons niet tele…Lees verder

Een gangsterthriller over de Ierse en Italiaanse misdaadsyndicaten in het Amerika van de jaren tachtig en negentig. Crimineel Danny Ryan is op de vlucht. Met zijn zoontje, zijn bejaarde vader en de overige leden van zijn criminele bende trekt hij van Providence naar Californië om een nieuw leven te beginnen. Ondertussen wordt er een film gemaakt over bloederige bendeoorlog waar Danny en zijn maten in verzeild raakten. Als Danny de filmset bezoekt, wordt hij verliefd op Diane Carson, een actrice die zo haar eigen geheimen heeft. Maar hoewel hij zich bevindt in de stad van dromen bevindt, kan hij weinig met zijn gevoelens, aangezien hij ondertussen moet vechten voor zijn leven. ’Stad van dromen’ is een strak en spannend geschreven verhaal over loyaliteit, liefde en eer, met enkele referenties aan de Trojaanse oorlog. Don Winslow (New York, 1953) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver. Hij schreef meerdere boeken en zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven…Lees verder

Over Don Winslow

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Malarrama

Don Winslow (New York, 31 oktober 1953) is een Amerikaanse auteur. Hij is vooral bekend om zijn misdaad- en mysteryromans, die zich vaak in Californië afspelen.

Biografie

Don Winslow werd in 1953 geboren in New York, maar groeide op in Perryville, een kustdorpje in South Kingstown (Washington County (Rhode Island)). Zijn moeder was een bibliothecaris en zijn vader was een onderofficier van de United States Navy.

Winslow studeerde af in de richting Afrikaanse Geschiedenis aan de Universiteit van Nebraska. Alvorens hij een schrijver werd, had hij verschillende baantjes. Eind jaren 1970 verhuisde hij terug naar New York, waar hij werkzaam was als de manager van een bioscoopketen en als privédetective. Nadien ging hij terug naar school en behaalde hij een Masterdiploma in de richting Militaire Geschiedenis. Hij leidde ook safari's in Kenia en ondernam grote wandeltochten in de Chinese provincie Sichuan.

In 1991 werd zijn …Lees verder op Wikipedia