Boek
Nederlands

Roodkapje

Efteling (auteur), Mark Janssen (illustrator)
Op weg naar haar zieke grootmoeder, ontmoet Roodkapje in het bos een wolf. Deze wolf heeft wel zin in een lekker hapje. Prentenboekje naar het sprookje van de gebroeders Grimm, met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Roodkapje
Auteur
Efteling
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Kaatsheuvel: Efteling, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789000354948 (hardback)

Besprekingen

Op weg naar haar zieke oma, ontmoet Roodkapje in het bos een grote wolf. De wolf slokt oma en Roodkapje op, maar de jager komt ze redden. Dit grote, vierkante prentenboek volgt de klassieke versie van de gebroeders Grimm bijna helemaal, op het einde na. Waar de wolf bij Grimm in de waterput verdrinkt, strompelt hij deze keer met een buik vol stenen het bos in, neemt zich voor geen mensen meer te eten (die liggen te zwaar op de maag) en wordt nooit meer teruggezien. De tekst is vlot, aangevuld met twee coupletten uit het liedje ‘Zeg Roodkapje, waar ga je henen?’ en de illustraties vullen de bladzijden volledig. De platen zijn dromerig maar expressief: een sfeervol bos met mooie lichtinval, een lieve moeder op haar hurken bij haar vrolijke dochter, een verantwoordelijke jager, een pipse grootmoeder en een duidelijk boze wolf. Voor gevoelige kinderen kan de wolf zelfs iets te bozig zijn, want de opslok-scènes tonen veel actie en een grote bek vol tanden op een grote uitvouwpagina. Omdat …Lees verder

Over Efteling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rémih

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land Hotel) en twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land).

De Efteling is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. Het behoort tot de meest bezochte themaparken van Europa en was in 2020, dankzij de coronapandemie, het meest bezochte attractiepark van Europa, hoewel Disneyland Paris (bestaande uit het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park) in totaal wel meer bezoekers aantrok.

De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). Sinds 1 april 2010 is het park het hele jaar door geopend. …Lees verder op Wikipedia