Boek
Nederlands

Catch

Elvin Post (auteur)
+1
Catch
×
Catch Catch
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Roos leert via een jongerenapp Noah kennen, die haar als geen ander lijkt te begrijpen. Intussen worden in de stad twee meisjes vermoord. Volgens de politie benaderde de dader zijn slachtoffers via de jongerenapp. Kan Roos Noah wel vertrouwen? Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Catch
Auteur
Elvin Post
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, copyright 2023
256 p.
ISBN
9789026166266 (hardback)

Besprekingen

Een spannende jeugdthriller waarin de introverte Roos dolblij is als ze via de jongerenapp 'Catch' Noah leert kennen. Ze hebben elkaar nog niet ontmoet, maar hij begrijpt haar als geen ander. Intussen wordt er in de stad voor de tweede keer in korte tijd een meisje vermoord. Volgens Roos’ vader, die bij de krant werkt, vermoedt de politie dat de dader zijn slachtoffers benadert via Catch. Kan ze Noah vertrouwen? Vlot, vaardig en eigentijds geschreven. Vanaf ca. 14 jaar. Elvin Post (Rotterdam, 1973) is een Nederlandse auteur, scenarioschrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken. Hij won eerder de prestigieuze Gouden Strop.

Over Elvin Post

Elvin Post (Rotterdam, 25 november 1973) is een Nederlandse auteur en journalist. In 2004 won hij, als jongste winnaar tot dan toe, de Gouden Strop voor zijn debuut, de misdaadroman Groene vrijdag. Met Roomservice won hij in 2011 de Diamanten Kogel.

Biografie

Post begon zijn carrière na zijn stage bij het literaire agentschap Ralph Vicinanza in Manhattan (New York). Aldaar schreef hij ook recensies van buitenlandse thrillers voor het Algemeen Dagblad. In Manhattan begon hij zelf met het schrijven van boeken.

In 2004 debuteerde Post vervolgens met Groene vrijdag. Hiervoor ontving hij in hetzelfde jaar de Gouden Strop.

In 2006 verscheen Vals beeld, dat ook een nominatie kreeg voor de Gouden Strop. Beide boeken werden tevens genomineerd voor de Belgische thrillerprijs, de Diamanten Kogel. Vals beeld is gebaseerd op een stoutmoedige kunstroof in 1990 waarbij verschillend…Lees verder op Wikipedia