Makkelijk lezen
Nederlands
De muis Geronimo (ik-figuur) wordt om hulp gevraagd. De mummie uit de stenen kist in het Museum zit de bezoekers achterna. Geronimo gaat op onderzoek uit. Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
De mummie zonder naam
Auteur
Geronimo Stilton
Bewerker
Juliëtte Rosenkamp
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Roberto Ronchi Christian Aliprandi Davide Turotti
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La mummia senza nome
Uitgever
[Mechelen]: De Wakkere Muis, © 2020
106 p., [16] p. bijlage : ill.
ISBN
9789085925460 (hardback)

Besprekingen

Geronimo Stilton wordt gebeld door Hiero Glief, het hoofd van het Egypte museum. Er is iets vreemds gaande en Hiero heeft zijn hulp nodig. Natuurlijk gaat Geronimo er meteen op af. Samen met zijn neefje Ben en diens vriendinnetje Pan gaan hij op onderzoek uit. Maar zag hij daar nou een echte mummie? Dit is de Makkelijk Lezen-versie van 'De mysterieuze mummie' (2009)* met het spannende Stilton verhaal over mummies, maar met minder moeilijke woorden en kortere zinnen. Geschreven in de ik-vorm vanuit Geronimo. Het verhaal bevat tussendoor feitjes over het oude Egypte, die ecchter voor moeizame lezers te moeilijk zijn. De kleine kleurrijke, cartoonachtige tekeningen ondersteunen de tekst en worden afgewisseld met af en toe een paginavullende illustratie. De tekst zelf is in grote, schreefloze letters waarbij sommige woorden en zinnen worden uitgelicht in een ander lettertype en kleur. De zinsbouw klopt niet altijd, de zinnen zijn soms te letterlijk vertaald, en de tekst loopt niet altijd …Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties