Geronimo (ik-figuur) gaat op zoek naar een kasteel. Het ligt in een heel eng bos. Wat staat hem binnen te wachten? Iets engs of ook iets leuks? Verhaal in korte zinnen en met eenvoudige woorden. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Zoektochten
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Een sleutel voor elk slot
Auteur
Geronimo Stilton
Bewerker
Juliëtte Rosenkamp
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Alessandro Muscolo Christian Aliprandi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il Castello delle 100 storie
Uitgever
[Mechelen]: De Wakkere Muis, © 2020
116 p. : ill.
ISBN
9789085925453 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Geronimo is met zijn zus Thea en neef Klem op zoek naar een kasteel met een tuin vol rozen in een eng bos. Het is gebouwd door Willem van Knaag voor zijn liefje. Wanneer ze het kasteel gevonden hebben, proberen ze binnen te ontdekken wie dat was. Ze vinden een bos met honderd sleutels met een puzzel erbij. Pas de laatste sleutel, die toegang geeft tot een geheime kamer, geeft ook de naam prijs van dat geheimzinnige liefje van Willem van Knaag. Boek van en over de wereldberoemde muis dat ongetwijfeld in behoefte zal voorzien. Dit is de Makkelijk Lezen-versie* van 'Het kasteel van de 100 verhalen'** (2015), maar met minder moeilijke woorden en kortere zinnen. Geschreven in de ik-vorm vanuit Geronimo. De opmaak is zoals we dat van de andere Stilton boeken gewend zijn: een aantrekkelijke bladspiegel met verschillende typografieën in meerdere kleuren en grappige, originele kleurenillustraties die het verhaal aanvullen. Ook zijn er diverse kaders met leuke weetjes, die soms voor de doelgroe…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties