Ridder Rikki

+1
Ridder Rikki
×
Ridder Rikki Ridder Rikki
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Konijntje Rikki droomt ervan dat hij in de middeleeuwen als ridder ten strijde trekt tegen vuurspuwende draken. Prentenboek met grote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Fantaseren, Ridders
Titel
Ridder Rikki
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021
[26] p. : ill.
ISBN
9789044806076 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het konijntje Rikki, met menselijke eigenschappen, ligt vaak onder een oude eik en droomt dan over allerlei avonturen. Vandaag is hij een ridder in de middeleeuwen en in zijn ijzersterke harnas verslaat hij de vuurspuwende draken en zet ze achter slot en grendel. In zijn kasteel komt jonkvrouw Annibelle logeren en Rikki maakt haar lievelingsgerecht. Op zijn ros brengt hij ook geheime boodschappen naar verre landen. Als hij moe onder een boom gaat liggen, schrikt hij wakker en is hij weer in de echte wereld, waar hij met Anni ridder en jonkvrouw gaat spelen. Groot formaat prentenboek in de bekende reeks van prentenboeken over Rikki. De tweepagina’s grote kleurrijke acrylverfillustraties volgen het verhaal en vullen de tekst soms aan. De in een dunne schreefloze letter gezette tekst is duidelijk gescheiden van de illustraties. Het verhaal zelf is erg mager, maar het fantastische element komt redelijk goed naar voren en kan aanleiding zijn om verder te fantaseren met de jonge luisteraar/…Lees verder

Ridder Rikki

Rikki, het argeloze konijn met één hangend oor dat door Guido van Genechten vijf boeken eerder in het leven werd geroepen, ligt het liefst onder een oude eik. Wanneer hij er zijn ogen sluit, gebeurt er altijd iets bijzonders: alles wat hij verzint, wordt echt. Dit keer waant hij zich in de middeleeuwen. Hij beleeft er het leven als ridder ten volle. Getooid in een ijzersterk harnas verslaat hij er vuurspuwende draken, sluit ze op in onderaardse gevangenissen en probeert ze te bekeren. Voor zijn geliefde jonkvrouw Annibelle serveert hij idyllische diners en op zijn ros (een middeleeuws paard) brengt hij geheime boodschappen naar verre oorden. Af en toe wordt hij moe, dan vlijt hij zich onder een middeleeuwse eik, tot een kreet van zijn vriendinnetje Anni hem uit zijn droom wekt. Dan is het tijd om het spel uit zijn dromen in werkelijkheid te gaan spelen. Ook in dit deel slaagt Guido van Genechten erin om met aantrekkelijke illustraties en een goed opgebouwd verhaal de belevingswerel…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max