Boek
Nederlands

Het huwelijk van Jan & Sofie

+1
Het huwelijk van Jan & Sofie
×
Het huwelijk van Jan & Sofie Het huwelijk van Jan & Sofie

Het huwelijk van Jan & Sofie

Genre:
Een man en een vrouw — beiden jong, knap en cynisch — ontmoeten elkaar, worden verliefd en krijgen een kind.
Titel
Het huwelijk van Jan & Sofie
Auteur
Herman Brusselmans
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Het huwelijk van Jan en Sofie
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2023
254 p.
ISBN
9789044653700 (hardback)

Besprekingen

De beuk erin met kontgaatjes en angstbeelden -Boek van de week

De nieuwste Brusselmans is een holderdebolderende vertelling die aansluit bij zijn meer absurdistische werk. Heilige huisjes worden afgefakkeld, de tijdgeest wordt te kakken gezet én jawel, er komt een kind ter wereld in Het huwelijk van Jan en Sofie.

Het vaderschap, het is geen sinecure. Herman Brusselmans (65) is sinds kort ervaringsdeskundige. Hij biedt ons desgewenst zelfs lesjes in luiers verversen aan. De ouderlijke staat heeft een zodanige impact op zijn leven dat het zijn schrijfdebiet aantast. Want ja, dat zoontje Roman moet naar de crèche, de kleine kornuit jengelt al eens onverhoeds en de nachtuil van weleer sleept zich uren vroeger naar bed. En al die Instagram-filmpjes over het hummeltje, dat kost ook compositietijd.

Niet dat zijn publicatieritme dusdanig sputtert dat ijverige recensenten zonder leeswerk zullen vallen. Maar drie Brusselmans-boeken per jaar, dat is te ambitieus. Twee, dat is zijn nieuwe mikpunt. Slechts de slinkende hoeveelheid diehard fans maalt daar om. Zijn er werkelijk geen zekerheden meer, temeer omdat Brusselmans als boegbeeld van 'Stoptober' nu ook de sigaret wil afzweren?

Toch wel. Want zijn nieuwe roman is opnieuw een onvervalste, schromelijk politiek incorrecte Brusselm…Lees verder

Een literaire roman over het leven en de liefde. Het verhaal volgt Jan en Sofie, twee jonge, knappe, cynische mensen met groene ogen die elkaar ontmoeten en verliefd worden. De toestand in de onverklaarbare wereld lijkt ver van hen af te staan, al zijn ze zich bewust van het schisma tussen Oost en West. Hun liefde leidt tot een huwelijk en een zwangerschap. Hoe zal het ze in de toekomst vergaan? Geschreven in Brusselmans kenmerkende humoristische, grove stijl. Voor een brede tot literaire lezersgroep. Herman Brusselmans (Hamme, 1957) is onder meer auteur, dichter en toneelschrijver. Hij schreef meer dan tachtig boeken. Zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven

Over Herman Brusselmans

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Dirk Annemans

Herman Frans Martha Brusselmans (Hamme, 9 oktober 1957) is een Belgisch schrijver en columnist.

Als veelschrijver brengt hij meestal twee boeken per jaar uit en zijn oeuvre omvat in 2022 85 boeken.

Biografie

Brusselmans werd geboren in Hamme, Oost-Vlaanderen. Midden jaren zeventig was hij een verdienstelijk voetballer. Hij speelde linksbuiten bij SK Berlare, Vigor Hamme en de UEFA-junioren (min 18-jarigen) van Sporting Lokeren. Bij deze laatste speelde hij onder trainer Leon Nollet samen met latere profvoetballers Raymond Mommens, Alex Querter en Marc Verbruggen. In 1975 ging Brusselmans Germanistiek studeren aan de Universiteit van Gent. In 1978 koos hij voluit voor literatuur. Hij is sinds 2004 coach bij De Woody's, een minivoetbalclub die hij noemde naar zijn overleden hond Woody. In 1980 studeerde hij af en ging aan de slag in een Brusselse bibliotheek van de Rijksdienst voor Arbe…Lees verder op Wikipedia