Boek
Nederlands

Verleiding

J.D. Robb (auteur)
In de reeks:
Genre:
Een doorgewinterde vrouwelijke rechercheur van de politie in New York speurt naar een moordenaar die in een virtueel café contact zoekt met vrouwen die hij tijdens de daaropvolgende afspraak vermoordt.
Titel
Verleiding
Auteur
J.D. Robb
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Seduction in death
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
366 p.
Aantekening
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022583920 (paperback)

Besprekingen

Eve Dallas, doorgewinterd rechercheur bij de New Yorkse politie, krijgt te maken met een moordenaar die in een poëzie-chatcafé contact zoekt met vrouwen en ze tijdens een afspraak drogeert, verkracht en vermoordt. Eve is als kind slachtoffer van verkrachting geweest, en om meer moorden te voorkomen stelt zij, samen met haar assistent Delia Peabody, alles in het werk om de zaak snel op te lossen. Met hulp van haar echtgenoot Roarke ontdekt zij dat het niet om één moordenaar gaat. Dit dertiende deel in de 'Eve Dallas-serie’ speelt zich af in 2059 en geeft een kijkje in de toekomst. Het is goed zelfstandig te lezen. De karakters van de hoofdpersonen zijn aardig uitgewerkt maar de beschrijving van de minder belangrijke personages blijft oppervlakkig. Het thema verleiding loopt als een rode draad door het vlot geschreven verhaal. De plot en de subplots zijn ongecompliceerd en voorspelbaar. Nora Roberts, die deze serie onder de naam J.D. Robb schrijft, houdt van de combinatie sciencefiction…Lees verder

Over J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia