Boek
Nederlands

De minnaar

Jet Van Vuuren (auteur)
Als een jonge vrouw niet kan geloven dat haar oma door een ongeluk is overleden, gaat ze op onderzoek uit.
Titel
De minnaar
Auteur
Jet Van Vuuren
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018 | Andere uitgaves
301 p.
ISBN
9789045215860 (paperback)

Besprekingen

Dottie kan niet geloven dat haar energieke oma door een val van de trap plots is overleden. Was het wel een ongeluk? Dan blijkt dat er sprake is van een oplichter die al het geld van oma heeft doorgesluisd naar een onduidelijk bouwproject in Griekenland. Om uit te zoeken wat er precies is gebeurd, vertrekt Dottie naar Kreta. Daar stuit ze op een oud familiegeheim, dat nog steeds het heden beïnvloed. Jet van Vuren (pseudoniem van Hennie de Groot) heeft zich gespecialiseerd in thrillers met sterke vrouwen in de hoofdrol. Dit is haar elfde boek, na ‘Misstap’. Hoewel het verhaal intrigerend begint, ontbreekt het aan langzaam opgebouwde spanning en een sidderend einde. Dottie is ook niet bepaald het type ‘sterke vrouw’. Alles lijkt haar te overkomen. Verder is het opvallend dat bijna alle mannen in het verhaal criminelenzijn. Een vlot lezend boek, vergelijkbaar met de thrillers van Susanne Vermeer.

Over Jet Van Vuuren

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PCNAlmere

Jet van Vuuren is het pseudoniem van de Nederlandse thrillerschrijfster Hennie de Groot (Amsterdam, 28 december 1956).

Biografie

De Groot, die werkzaam was als beeldend kunstenaar en boekhandelaar, debuteerde in 2011 als Jet van Vuuren met de thriller ‘Zomerdruk’. Daarvoor had ze tweemaal de verhalenwedstrijden van dagblad Trouw gewonnen, waarmee ze een masterclass van Kristien Hemmerechts kreeg.

Van Vuuren gaf creatieve workshops en cursussen waarvan het boek ‘Nazomeren, waarom het leven leuker is als je geen twintig meer bent' een direct resultaat was en de aanleiding vormde tot haar verdere schrijverschap. Sindsdien richt ze zich nog uitsluitend op schrijven en is gestopt met haar beeldende werk.

Bibliografie

  • 2011 – Zomerdruk (ISBN 9789061125969)
  • 2012 – Bloedheet (ISBN 9789045201467)
  • 2013 – Zomerzin (ISBN 978904520…Lees verder op Wikipedia