Boek
Nederlands

De straatvechter

John Grisham (auteur)
Een jonge veelbelovende advocaat in Washington bindt de strijd aan tegen het onrecht dat door zijn eigen kantoor jegens een groep daklozen is begaan.
Titel
De straatvechter
Auteur
John Grisham
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The street lawyer
Uitgever
Utrecht: Bruna, 1998
335 p.
ISBN
90-229-8399-4 90-5108-290-8
Andere talen:

Besprekingen

Michael Brock werkt bij een machtig advocatenkantoor in Washington. Na een gijzeling in het kantoor, waarbij de dader wordt gedood, besluit hij zijn leven te gaan veranderen. Hij sluit zich aan bij een bureau voor sociale advocatuur. Hier komt hij achter de waarheid omtrent de ontruiming van een kraakpand, welke indirect leidde tot de dood van een aantal mensen. Hij bindt de strijd aan met zijn vroegere werkgever. Een echte Grisham, met de bekende praatjes over een nauwelijks menselijk advocatenkantoor, ongelooflijke werkdruk en veel geld verdienen om zo snel mogelijk miljonair te zijn. De radicale verandering in de hoofdpersoon is aanvankelijk bepaald niet overtuigend. Wat niet wegneemt dat Grisham een vlot en spannend verhaal vertelt en met zijn miljoenen lezers in Amerika heel wat mensen wakker zal schudden wat betreft de ellendige positie van daklozen. Volgens zijn eigen nawoord is hetzelfde met hem gebeurd. Paperback, normale druk.

Over John Grisham

CC BY 2.0 - Foto van/door Scott Brenner

John Grisham (Jonesboro (Arkansas), 8 februari 1955) is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.

Levensloop

Grisham is het tweede kind uit een gezin met vijf kinderen. Zijn ouders waren gematigde Southern Baptists. Zijn vader was bouwvakker en katoenkweker. Na veelvuldig verhuisd te zijn, vestigde de familie zich in 1967 in het kleine stadje Southaven in Mississippi. Daartoe door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge Grisham een fervent lezer die vooral beïnvloed werd door het werk van John Steinbeck, waarvan hij met name de heldere schrijfstijl bewonderde. In 1977, behaalde Grisham zijn B.Sc. titel in accountancy van Mississippi State University. Tijdens zijn studie begon Grisham een dagboek bij te houden, iets dat later hielp bij zijn creatieve activiteiten. Na het behalen van de J.D. titel aan de juridische faculteit (School of Law) van de University of Mississippi, in 1981, werkte Grisham bijna tien jaar als ju…Lees verder op Wikipedia