Titel
The great escape
Regisseur
John Sturges
Acteur
Richard Attenborough James Garner Steve McQueen 1930-1980
Naar het werk van
Paul Brickhill
Taal
Engels
Uitgever
MGM DVD, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
1963
Speelduur
ca. 165 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Spaans, Portugees, Pools, Noors, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
8712626028222 5051888253977

Over John Sturges

John Elliott Sturges (Oak Park, 3 januari 1910 – San Luis Obispo, 18 augustus 1992) was een Amerikaans filmregisseur.

Tussen 1932 en 1942 werkte John Sturges als assistent van de filmproducent David O. Selznick. Gedurende de Tweede Wereldoorlog maakte hij verschillende documentaires. Vervolgens legde hij zich toe op actiefilms en westerns. De films Bad Day at Black Rock (1955), Gunfight at the O.K. Corral (1957), The Magnificent Seven (1960) en The Great Escape (1963) gelden als de hoogtepunten van zijn oeuvre.

Sturges stierf in 1992 op 82-jarige leeftijd in San Luis Obispo in Californië.

Filmografie

  • 1946: The Man Who Dared
  • 1946: Shadowed
  • 1946: Alias Mr. Twilight
  • 1947: For the Love of Rusty
  • 1947: Keeper of the Bees
  • 1948: The Sign of the Ram
  • 1948: Best Man Wins
  • 1949: The…Lees verder op Wikipedia