Dvd
Engels

All quiet on the western front

Lewis Milestone (regisseur), Erich Maria Remarque (naar het werk van), Sam Perry (componist)
Titel
All quiet on the western front
Regisseur
Lewis Milestone
Naar het werk van
Erich Maria Remarque
Componist
Sam Perry Heinz Erich Roemheld 1901-1985
Taal
Engels
Uitgever
Universal, © 2016
1 dvd-video : zw/w.
Oorspr. opname
1930
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Hongaars, Tsjechisch, Pools, Engels voor slechthorenden Naar de roman 'Im Westen nichts Neues' van Erich Maria Remarque
EAN
5050582950212 5053083083601

Over Lewis Milestone

Lewis Milestone, geboren als Leib Milstein (Chisinau, 30 september 1895 – Los Angeles, 25 september 1980) was een Amerikaans filmregisseur.

Loopbaan

Hij was de eerste regisseur die de Oscar voor Beste Regisseur (van een komedie, Two Arabian Knights) won tijdens de 1ste Oscaruitreiking in 1929, samen met Frank Borzage (Oscar voor Beste Regisseur van een drama). Hij wist een jaar later, tijdens de 3de Oscaruitreiking in 1930, dezelfde Oscar te winnen voor zijn bekendste film, de dramatische oorlogsfilm All Quiet on the Western Front.

Filmografie

  • 1925: Seven Sinners
  • 1926: The Caveman
  • 1926: The New Klondike
  • 1927: Two Arabian Knights
  • 1928: The Garden of Eden
  • 1928: The Racket
  • 1929: Betrayal
  • 1929: New York Nights
  • 1930: All Quiet on the We…Lees verder op Wikipedia