Een jonge vrouw erft een huis op een romantisch eilandje voor de kust van Sydney. Zij gaat daar op zoek naar de man van wie zij kinderen wil.
Extra onderwerp
liefdesroman
Titel
Nog een keer feest
Auteur
Liane Moriarty
Vertaler
Anna Livestro
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last anniversary
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021
423 p.
ISBN
9789400514355 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen


Moriarty, Liane
Nog één keer feest
Sophie, een jonge vrouw uit Sydney, erft van een tante van haar ex-verloofde een huis op een eilandje voor de kust. Op dat eilandje werd in 1932 een baby gevonden, waarvan de ouders spoorloos verdwenen waren. Dat mysterie raakte nooit opgelost en bracht een echte toeristenstroom op gang, wat de familie een behoorlijk inkomen bezorgde. Sophie is erg gelukkig met het nieuwe huis, en raakt stilaan betrokken bij het wel en wee van de familie. Na een laatste jaarfeest rond het babymysterie, krijgt Sophie de verbijsterende ware toedracht te horen...
Dit is een vlot en grappig verhaal, verteld met de nodige vaart en een humoristische ondertoon. Door de fragmentarische opbouw duurt het wel even eer je als lezer vertrokken bent; ik had er zelfs een wie-is-wielijstje bij nodig. Maar eens je aan boord bent, leest dit knappe vrouwenboek als een trein.
Manderveld, Manu


[Manu Manderveld]
Sophie erft van de tante van een ex-vriendje een huis op Scribbly Gum Island, een eilandje voor de kust van Sydney. De bewoners van dit eiland leven met een geheim dat inmiddels een aantal generaties bezighoudt. In 1932 is een baby gevonden van wie de ouders spoorloos verdwenen zijn. Deze dramatische gebeurtenis wordt op elke mogelijke manier uitgebuit: er zijn rondleidingen in het huis waar de baby gevonden is en elk jaar is er een feest ter herdenking van de dag van de verdwijning. Het mysterie van de baby heeft van Scribbly Gum Island een toeristische attractie gemaakt. In deze ambiance gaat de 39-jarige Sophie op zoek naar de man van wie zij kinderen wil. 'Drie wensen' was het debuut van deze auteur (1966). En ook dit tweede boek van de Australische schrijfster, die wel wordt vergeleken met Maeve Binchy, is een echte chicklit, vrolijk, vol humor, hier en daar een beetje vergezocht, maar desondanks goed voor een paar uurtjes ontspanning.