Boek Nederlands

De tandarts

Liesbet Slegers (auteur)
+1
De tandarts
×
De tandarts De tandarts

De tandarts

Liesbet Slegers (auteur)
  • Vanaf 3-5 jaar
In de reeks:
Aan de hand van een bezoekje aan de tandarts wordt informatie gegeven over tandverzorging, mondhygie͏̈ne en voeding. Met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Tandartsen
Titel
De tandarts
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789044808155

Besprekingen

Bijna vierkant prentenboek over tandartsbezoek, mondhygiëne en tandverzorging. De hoofdpersoon, een jonge kleuter, verzorgt elke dag goed haar tanden. Af en toe gaat zij ook naar de tandarts om haar tandjes eens extra goed na te laten kijken. Bij de tandarts is veel te zien: instrumenten als pincet, haakje en spiegeltje, een lamp boven een grote stoel, doekjes, zeep, water; de tandarts zelf, met witte jas, mondkapje en handschoenen. De tandarts kijkt de tanden een voor een na, ook de tandjes van Knuffel. Ze geeft na afloop een tube kindertandpasta mee. Het verhaal wordt verteld door tekst en illustraties samen. De tekst staat meestal linksonder op de pagina, is summier, kent enige dialoog en is to the point. Op de rechterpagina's staat telkens een paginagrote, geschilderde illustratie in kleur. Uit de prenten spreekt sfeer, detail en lieve aandacht voor elkaar. Het prentenboek besluit met een kleurige schijf met zeven tips ten aanzien van eten en tandverzorging. Een aansprekende, min …Lees verder

De tandarts

Liesbet Slegers verstaat de kunst boekjes over beroepen te maken die heel toegankelijk zijn voor jonge kinderen. Op een speelse manier wordt in dit boek verteld hoe het eraan toegaat bij de tandarts. De taal is zeer verzorgd. Op elke rechterpagina zie je in mooi geverfde pastelkleuren elke handeling die de tandarts uitvoert. Op de linkerpagina vind je bij de tekst nog een kleine afgelijnde illustratie die een item uit de tekst beklemtoont. Achteraan het boekje nog enkele raadgevingen over voeding en tandhygiëne. Een echte aanrader om dit boek te gebruiken in de klas.