Een topspion moet noodgedwongen samenwerken met zijn broer die voetbalhooligan is.
Onderwerp
Broers
Titel
The brothers Grimsby
Regisseur
Louis Leterrier
Componist
David Buckley Erran Baron Cohen
Acteur
Sacha Baron Cohen Mark Strong
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, ©2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
80 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits en andere talen Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609603217

Besprekingen

Komische spionagefilm van Louis Leterrier (Now you see me; Clash of the titans) met Sacha Baron Cohen (Ali G; Brüno) en Mark Strong. Nobby en zijn broer Sebastian werden 28 jaar geleden als kinderen van elkaar gescheiden, Nobby kwam terecht in de armoedige voorstad Grimsby en werd werkloze voetbalfanaat met elf kinderen, Sebastian is topagent bij MI6. Wanneer Nobby erachter komt waar zijn broer is, zoekt hij hem op tijdens zijn werk, met desastreuze gevolgen. Sebastian moet onderduiken bij zijn broer, waarna ze samen op jacht gaan naar de leiders van een misdaadsyndicaat. De Nederlandse recensenten geven 2-3 sterren. Marco Weijers (Telegraaf 25-2-'16) concludeert: '(...) met Mark Strong als aangever en Sacha Baron Cohen als degene die diens komische voorzetjes tussen de palen schiet. Erg subtiel gebeurt dat niet, want de makers van Grimsby mikken onder de gordel met een lange reeks van (b)anale grollen met een hoog poep- en spermagehalte. Die worden echter zó ver doorgevoerd, dat ’t v…Lees verder

Over Louis Leterrier

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thierry Caro

Louis Leterrier (Parijs, 17 juni 1973) is een Frans filmregisseur. Hij debuteerde in 2002 met het Franse The Transporter (Le Transporteur), waarin Corey Yuen hem bijstond voor de actiegedeeltes. In 2005 vervolgde hij individueel zijn regiecarrière met Transporter 2 (Le transporteur II) en Unleashed (alias Danny the Dog).

Leterrier werkt bij herhaling samen aan projecten met zijn landgenoot Luc Besson, die Unleashed schreef en zowel The Transporter als opvolger Transporter 2 medeschreef. Zijn vader François Leterrier regisseerde van 1961 tot begin jaren 90 eveneens en maakte in die hoedanigheid meer dan tien (Franse) films, waaronder Goodbye Emmanuelle (1977) met de Nederlandse Sylvia Kristel in de titelrol. Hijzelf volgde zijn opleiding filmmaken aan de New York University en maakt films die hoofdzakelijk Engels gesproken worden.

Filmografie