Boek
Nederlands

De paarse pimpelmoes

Marc De Bel (auteur), Frieda Van Raevels (illustrator)
+1
De paarse pimpelmoes
×
De paarse pimpelmoes De paarse pimpelmoes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het leven van de bosrandbewoners wordt bedreigd door hongerige zwerfkatten. Daarom is het voor de Boeboek-kinderen gevaarlijk om in het bos te gaan spelen. Maar dat is ook spannend! Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Afval
Titel
De paarse pimpelmoes
Auteur
Marc De Bel
Illustrator
Frieda Van Raevels
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2019
90 p. : ill.
ISBN
9789463830201 (hardback)

Besprekingen

Boek over de Boeboeks (speelzieke, pestgrage wezentjes). De bewoners van het bos voelen zich zo bedreigd door zwerfkatten, dat de broertjes Braammuis bij Puf en Pit gaan logeren. Terwijl de ouders vergaderen hoe ze de strijd tegen de katten zullen aanbinden, beleven de kinderen allerlei avonturen. Puf gaat alleen op stap, drinkt te veel van het sap van een pompelmoes en wordt op het nippertje uit een hachelijke situatie gered. Het verhaal vereist inlevingsvermogen door de mengeling van fantasie en realiteit. De tekst bevat moeilijke woorden en woordspelingen zoals 'Fantastimastisch'. Het woord 'keutel' komt in veel variaties voor: 'Keutelleuk was dat!' of 'Keutelklare onzin'. In de omgang met elkaar wordt soms grove taal gebruikt. Hoofdstuk 9 is uitgegeven in paarse letters, omdat Puf zo dronken is, dat hij alles paars ziet. De gekleurde omslagtekening toont Puf en Pit op de paarse Pimpelmoes op pootjes. De kleurrijke potloodtekeningen van de Boeboeks doen stripachtig aan, de bosdiere…Lees verder

Over Marc De Bel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia

Suggesties