Boek
Nederlands

500 appjes die ik niet wil lezen

Maren Stoffels (auteur)
+1
500 appjes die ik niet wil lezen
×
500 appjes die ik niet wil lezen 500 appjes die ik niet wil lezen

500 appjes die ik niet wil lezen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Esper wordt in groep acht vreselijk gepest. Zijn klas maakt een groepsapp om nare berichten en foto’s naar hem te sturen. Gelukkig zijn er ook mensen die Esper helpen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Cyberpesten
Titel
500 appjes die ik niet wil lezen
Auteur
Maren Stoffels
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
103 p.
ISBN
9789025881795 (hardback)

Besprekingen

Esper zou heel graag in de klassenapp van zijn groep acht toegelaten willen worden maar Fedde, de beheerder van de groep, houdt dit tegen. Als Esper ineens een melding binnenkrijgt met de naam ‘Het mooiste meisje van de klas’ hoopt hij dat hij dan eindelijk is toegelaten. Het blijkt valse hoop te zijn. Het is namelijk Esper zelf die in de groepsapp gebombardeerd wordt tot het mooiste meisje van de klas! Dat komt allemaal omdat hij lang haar heeft dat hij graag in een staart draagt. En als het daar nou bij gebleven was… Het pesten wordt alleen maar erger en erger. Gelukkig komt er, zoals zijn vader al heeft voorspeld, hulp uit onverwachte hoek. Dit boek laat ons zien hoe heftig cyberpesten kan zijn. Gelukkig geeft het verhaal ook een mogelijke oplossing voor dit afschuwelijke probleem. Er komt hulp en bovendien is Esper, na een afschuwelijke periode, zover om thuis alles aan zijn ouders te vertellen. Het verhaal is goed leesbaar, spannend en heeft een positief einde. Aansprekend foto-o…Lees verder

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffels volgende boek, Sproetenlie…Lees verder op Wikipedia