Boek
Nederlands

Bel en Sel

Mark Janssen (auteur), Suzanne Diederen (illustrator)
+1
Bel en Sel
×
Bel en Sel Bel en Sel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De hondjes Bel en Sel willen naar de maan. In de raket horen ze plotseling een vreemd gepiep. Waar komt dat vandaan? Zal de reis wel goed aflopen? Met gekleurde illustraties. AVI M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart, Maan
Extra onderwerp
AVI 2, AVI-M3, a2
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Bel en Sel
Auteur
Mark Janssen 1974-
Illustrator
Suzanne Diederen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2022
27 p. : ill.
ISBN
9789048746194 (hardback)

Besprekingen

Een boekje in de ‘Leren lezen*’-serie van Uitgeverij Zwijsen over een spannende ruimtereis. De hondjes Bel en Sel willen naar de maan. In de raket horen ze plotseling een vreemd gepiep. Waar komt dat vandaan? Zal de reis wel goed aflopen? Met humor geschreven in korte zinnen op AVI-niveau M3. Met vrolijke kleurenillustraties van Suzanne Diederen. Mark Janssen (Eijsden, 1974) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij illustreerde vele kinderboeken en zijn werk wordt in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Mark Janssen

Marcus Jacques Agnes (Mark) Janssen (Eijsden, 24 juli 1974) is een Nederlandse illustrator.

Hij studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.

Mark maakt illustraties voor zowel kinderen als voor volwassenen. Vanaf zijn eerste kinderboek 'Mijn vriend de sjeik' van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2016, werkte hij aan 450 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. Heel wat van zijn boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland en werden vertaald in meer dan tien talen. Ondertussen verschenen ook de eerste boeken voor beginnende lezers waarvoor hij zowel de tekst als de tekeningen leverde.

In 2016 startte Mark succesvol met een nieuw oeuvre; het eigen prentenboek 'Niets gebeurd' werd door de pers lovend onthaald. Daarna volgden 'Dino's bestaan niet' (2017), 'Eiland' …Lees verder op Wikipedia

Suggesties