Boek
Nederlands

De bekentenissen van Arsène Lupin

Maurice Leblanc (auteur), Lidewij van den Berg (vertaler), Sandra Verhulst (vertaler)
Maurice Leblanc keert in 'De bekentenissen van Arsène Lupin' terug naar de succesvolle verhalen van zijn beroemde eerste Lupinboek 'Gentleman-inbreker'. 

In 'De bekentenissen van Arsène Lupin' kijkt ’s werelds beroemdste dief terug op een leven vol avontuur en buitensporige heldendaden. Een mooie mix waarin Lupin of als detective optreedt of van plan is iemand een loer te draaien... Lup
Titel
De bekentenissen van Arsène Lupin
Auteur
Maurice Leblanc
Vertaler
Lidewij van den Berg Sandra Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les confidences d'Arsène Lupin
Uitgever
Zaandam: Uitgeverij Oevers, 2023
246 p.
ISBN
9789493290464 (paperback)

Besprekingen

Een vermakelijke verhalenbundel over de beroemde en beruchte gentleman-inbreker Arsène Lupin. In negen verhalen blikt de wereldberoemde dief Arsène Lupin terug op een leven vol avontuur en heldendaden. Lupin, bekend om zijn humor en kameleonachtige vermogen, beweegt zich onopgemerkt door de aristocratische samenleving, en steelt en bedriegt zich een weg door het leven Ondanks zijn criminele aard hanteert hij een strikte morele code, en neemt hij alleen van degenen die profiteren van de armen. En altijd is hij de charmante gentleman, die in verloren situaties het meest onmogelijke weet op te lossen. In een prettig leesbare en geestige, soms ietwat ouderwetse stijl geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek. Bevat scènes met expliciet geweld. Maurice Leblanc (1864-1941) was een Franse romanschrijver. Er verschenen uiteindelijk achttien romans en vier verhalenbundels over Arsène Lupin, die uitgroeide tot een van Frankrijks meest geliefde personages. ‘De bekentenissen van Ar…Lees verder

Over Maurice Leblanc

Maurice Leblanc (Rouen, 11 december 1864 – Perpignan, 6 november 1941) was een Frans schrijver.

Leblanc debuteerde als schrijver in 1890. Hij creëerde met het personage van Arsène Lupin dat soms de Franse Sherlock Holmes wordt genoemd, hoewel Lupin duidelijk misdaden pleegt en Holmes ze oplost. Het personage van Arsène Lupin dat in 17 van zijn politieromans voorkomt, en ook in 29 novelles en 5 toneelstukken, alle geschreven tussen 1905 en 1941, wordt geacht gebaseerd te zijn op de Franse meester-inbreker Marius Jacob.

Op 17 januari 1908 werd hij benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer. Na zijn overlijden werd hij van Perpignan terug naar Parijs gebracht en begraven in het Cimetière du Montparnasse.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties