Boek
Nederlands

Exit

+1
Exit
×
Exit Exit
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Een aantal middelbare scholieren ontvangt een kettingberichtje dat ze moeten doorsturen, omdat het anders slecht met ze afloopt. Van wie zijn de mysterieuze berichtjes afkomstig? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Exit
Auteur
Mel Wallis De Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: De Fontein Jeugd, © 2022
214 p. : ill.
ISBN
9789026162763 (hardback)

Besprekingen

Een actuele jeugdthriller over middelbare scholieren die een kettingberichtje ontvangen dat ze moeten doorsturen, omdat het anders slecht met ze afloopt. Daarmee brengen ze de volgende ontvanger ook weer in gevaar en worden zo ook dader. Het perspectief wisselt tussen verschillende personages en ook de onbekende verzender van de berichtjes komt aan het woord. Vlot en hedendaags geschreven. Mel Wallis de Vries (Leiden, 1973) is een bekende schrijver, bioloog, journalist en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken.Vanaf ca. 15 jaar.

Exit

Mel Wallis De Vries blijkt één van de succesvolste auteurs van Nederland te zijn. Ik was dus erg benieuwd naar deze jeugdthriller. Zelf zou ik niet onmiddellijk voor dit boek kiezen. De kaft spreekt me niet aan en de tekst op de achterkant is weinigzeggend. In het eerste hoofdstuk werd ik wel verrast, want de spanning is zo goed als onmiddellijk aanwezig. Er valt zelfs al een eerste dode te betreuren. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld en de zin om door te lezen was er zeker en vast. Jammer genoeg was dat van korte duur en was het verhaal me al snel weer kwijt. Veel personages werden te oppervlakkig uitgewerkt waardoor ik me niet in het verhaal kon vastbijten. De rode draad was wel duidelijk, maar ik miste diepgang. Zo worden er meisjes achtervolgd, aangevallen en soms zelfs gedood. Naar dader en motief blijft het tot op het einde raden. Het slot kent wel een onverwachte wending.De hoofdstukken worden door de ogen van verschillende personages verteld en krijge…Lees verder