Boek
Nederlands

Huid

Mo Hayder (auteur)
+1
Huid
×
Huid Huid
In de reeks:
Genre:

Besprekingen

Mo Hayder gunt haar hoofdpersonages weinig rust, want rechercheur Jack Caffery en politieduikster Flea Marley hebben nog maar net de zaak rond de Afrikaanse rituele moorden uit Ritueel (Luitingh, 2008) opgelost of ze krijgen al een paar nieuwe lijken op hun bord. Naast een afgelegen spoorweg in Bristol wordt het lichaam van de vermiste Lucy Mahoney gevonden. Alles wijst op zelfmoord, maar Caffery en de patholoog-anatoom hebben daar hun bedenkingen bij en dus trekt de politieman op onderzoek uit. Al snel ontdekt Caffery enkele ongewone details uit het leven van het slachtoffer, maar het onderzoek naar Mahoneys overlijden wordt op een laag pitje gezet wanneer de populaire voetballersvrouw Misty Kitson verdwijnt en alle politiemiddelen worden ingezet om haar levend terug te vinden.
Hoewel Hayder doorgaans verhalen schrijft die gemakkelijk los van elkaar kunnen worden gelezen, maakt ze voor Huid een uitzondering. Het verhaal steunt immers zwaar op de gebeurtenissen in Lees verder
Detective Jack Caffery is nog steeds op zoek naar zijn Tokoloshe, een rituele moordenaar die zich bedient van zwarte magie, en ondertussen probeert hij enkele moorden die als zelfmoorden gepresenteerd worden, op te lossen. De moordenaar blijkt een morbide voorliefde voor huid (c.f. titel) te hebben. Ondertussen ontdekt duikster Flea Marley het lijk van de vrouw die haar broer onder invloed en met haar wagen doodgereden heeft. Er zijn verdachte zelfmoordzaken, een gevilde hond lijkt een waarschuwing, een dwergachtig wezen duikt steeds op in het leven van een van de rechercheurs. Mo Hayder schuwt het gruwelijke detail niet. Ze slaagt er echter niet in de diverse verhaallijnen bij elkaar te brengen. Het boek refereert aan eerdere boeken, waardoor sommige onderdelen ook niet duidelijk zijn. Zo komt het dwergachtige wezen voor in 'Ritueel'* en de Wandelaar in een van de eerste boeken. Haar vorige boeken zijn beter en hebben meer samenhang. Paperback met normale druk.

Over Mo Hayder

Mo Hayder (Londen, 1962) is een Britse schrijfster van thrillers. Haar boeken worden gekenmerkt door een fascinatie voor gruweldaden. Zij woont met haar partner in Bath.

The Treatment uit 2001 werd in 2014 door Hans Herbots bewerkt tot de langspeelfilm De Behandeling met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol als Nick Cafmeyer.

Bibliografie

Met Jack Caffery

  • Birdman (2000) (Vogelman)
  • The Treatment (2001) (De behandeling)
  • Ritual (2008) (Ritueel)
  • Skin (2009) (Huid)
  • Gone (2010) (Diep)
  • Poppet (2013) (Poppenspel)
  • Wolf (2014) (Wolf)

Op zichzelf staande boeken

  • Tokyo (2004), ook gepubliceerd als The Devil of Nanking (2010)
  • Pig Island (2006) (Duivelswerk)
  • Hanging Hill (2011) (Rot)

Externe li…Lees verder op Wikipedia