Boek
Nederlands

Aan zee

Noëlle Smit (auteur)
+1
Aan zee
×
Aan zee Aan zee
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Op een zomerse stranddag is er van alles te zien. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf 3 jaar.
Titel
Aan zee
Auteur
Noëlle Smit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2022 | Andere uitgaven
[27] p. : ill.
ISBN
9789045126371 (hardback)

Besprekingen

Een zomers prentenboek over een vrolijke stranddag aan de Noordzeekust. Voor kinderen valt er van alles te herkennen: van het moment dat je vanaf de duinen de zee ziet, het warme zand onder je blote voeten tot het zoeken naar schelpen en krabbetjes. Noëlle Smit won eerder de Zilveren Penseel. Met weinig tekst en paginavullende, aantrekkelijke kleurrijke illustraties. Vanaf 3 jaar.

Aan zee

Deze prachtige hardcover in pastelkleuren lijkt je een hand te reiken, en je mee te nemen op wandeling door de duinen tot aan de zee op een heerlijke zomerdag. Door de schutbladen gevuld met schelpen, word je zo mogelijk nog meer in de stemming gebracht om een dagje te luieren aan zee. En dat is precies wat je doet bij het bekijken van dit boek. Elke paginavullende illustratie toont je waarom de zee zo leuk is. Een zomers kijkboek over onze Noordzee dat je meeneemt op een dagje aan zee. Van aankomen en je handdoek uitspreiden, tot alles opnieuw verzamelen en naar huis wandelen over het hete zand. Daardoor krijg ik in ieder geval direct zin om richting zee te trekken. In de zomer, of in elk ander seizoen.De illustraties worden steeds vergezeld door één of twee zinnen tekst. Ze begeleiden je doorheen het boek, maar vertellen geen verhaal op zich. De focus ligt echt op het kijken.Zilveren Penseel-winnaar Noëlle Smit is niet aan haar proefstuk toe…Lees verder

Over Noëlle Smit

Noëlle Smit (Alkmaar, 28 september 1972) is een freelance-illustrator.

Loopbaan

Smit volgde een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, waar zij aanvankelijk koos voor grafisch vormgeven en daarna de overstap maakte naar illustratieve vormgeving. Sinds het afronden van haar studie in 1999 is zij werkzaam als freelance-illustrator. Sindsdien zijn er vele kinderboeken met illustraties van haar verschenen.

Haar prentenboeken verschenen bij verschillende uitgeverijen en werden vertaald in meer dan tien talen.

Bibliografie

  • De peperdans van Panzibas (Harm de Jonge)
  • De liefste vraag (Harm de Jonge)
  • Het vliegfeest (Harm de Jonge)
  • Supervrienden (Fiona Rempt)
  • Kampioenen (Fiona Rempt)
  • Eén muisje kan geen optocht zijn (Lida Dykstra)
  • De wedstrijd (Sanne de Bakker)Lees verder op Wikipedia