Boek
Nederlands

SuperDolfje en de groene gigant

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
SuperDolfje en de groene gigant
×
SuperDolfje en de groene gigant SuperDolfje en de groene gigant
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De straten liggen in puin. De mensen denken aan een tornado, maar ’s nachts ziet Dolfje een superschurk boven de huizen vliegen… Kan SuperDolfje de Groene Gigant stoppen? Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
SuperDolfje en de groene gigant
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2022
182 p. : ill.
ISBN
9789025883645 (hardback)

Besprekingen

Een griezelig leren lezen-boek in de ‘Dolfje Weerwolfje’-serie. Er schalt een akelige lach door de nacht, en ’s ochtends blijken de straten vol puin te liggen. Een tornado, denkt iedereen. Maar op een nacht ziet Dolfje een reusachtige figuur boven de huizen vliegen. Wie is deze superschurk, en wat wil hij? Dan beginnen er opeens mensen te verdwijnen: Timmie, Noura en zelfs meester Frans… Kan Dolfje de Groene Gigant stoppen en iedereen redden? In eenvoudige stijl en met humor geschreven op AVI-niveau E4. Paul van Loon (1955) is een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Met grappige kleurenillustraties in de bekende Dolfje-stijl. Voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boeken van Tolkien, Bram Stoker, e…Lees verder op Wikipedia

Suggesties