Boek
Nederlands

De zon en de ster

Rick Riordan (auteur), Mark Oshiro (auteur), Marike Groot (vertaler)
+1
De zon en de ster
×
De zon en de ster De zon en de ster
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Nico di Angelo, zoon van Hades, moet samen met zijn vriendje Will Solca, de zoon van Apollo, afdalen in de Tartarus, waar hun relatie tot het uiterste getest zal worden. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
SDG, SDG's
Titel
De zon en de ster
Auteur
Rick Riordan Mark Oshiro
Vertaler
Marike Groot Sander Brink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sun and the star
Uitgever
[Houten]: Van Goor, © 2023
494 p.
ISBN
9789000387885 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Een avonturenroman in de wereld van Percy Jackson. Nico di Angelo, zoon van Hades, heeft het niet gemakkelijk gehad. Maar samen met zijn vriendje Will Solace, zoon van de zonnegod Apollo, kan hij alles aan. Als Nico de titaan Bob uit de Tartarus om hulp hoort roepen, moet hij wel gaan helpen: zijn nachtmerries en een profetie van Rachel Dare maken dat wel duidelijk. Will is niet van plan om Nico in zijn eentje te laten gaan, dus trekken ze samen de Tartarus in, waar hun relatie tot het uiterste getest zal worden. En wat betekent het dat Nico volgens de profetie iets van gelijke waarde zal moeten achterlaten? Meeslepend en sfeervol geschreven. Vanaf ca. 12 jaar. Rick Riordan (San Antonio, 1964) is een internationaal bekende schrijver, onderwijzer en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk won verschillende literaire prijzen, zoals de Anthony Awards, de Edgar Allan Poe Award en de Geffen Award.

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Tex…Lees verder op Wikipedia

Suggesties