Boek
Nederlands
Twee vrouwen besluiten elkaar te helpen door een moord te plegen op het doelwit van de ander.
Titel
Moorddeal
Auteur
Steve Cavanagh
Vertaler
Fons Oltheten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kill for me, kill for you
Parallelle titel
Moord deal
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
332 p.
ISBN
9789021043180 (paperback)

Besprekingen

Een originele thriller over wraak. Het boek volgt het verhaal van Amanda en Wendy, die beiden uit zijn op wraak op de mannen die hun families hebben verwoest. Als de twee elkaar op een avond in New York toevallig ontmoeten, merken ze dat ze veel gemeen hebben. Ze besluiten voor elkaar wraak te nemen. De één moordt voor de ander, en vice versa. Vlot, vaardig en toegankelijk geschreven. Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse schrijver en advocaat. Hij schreef vele boeken. Hij brak internationaal door met zijn thriller ‘Dertien'. Van zijn boeken werden in Nederland en Vlaanderen meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Steve Cavanagh

Steve Cavanagh (Belfast, 1976) is een Ierse advocaat en auteur van met name thrillers.

Leven en werk

Cavanagh is geboren en getogen in Belfast. Toen hij achttien jaar was ging hij naar Dublin om rechten te studeren. Na zijn afstuderen praktiseerde hij civiel recht.

In de Eddie Flynnserie is het gelijknamige personage een advocaat en voormalig oplichter uit New York. Dit personage komt in meerdere boeken voor, maar de verhalen zijn opzichzelfstaand.

Met zijn roman The liar heeft hij in 2018 de Gold Dagger Award gewonnen. Zijn boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

Eddie Flynn serie
  • 2015 - The defence (in het Nederlands: De verdediging)
  • 2016 - The plea (in het Nederlands: Het p…Lees verder op Wikipedia