Boek
Nederlands

Geef me de ruimte!

Thea Beckman (auteur)
+1
Geef me de ruimte!
×
Geef me de ruimte! Geef me de ruimte!

Geef me de ruimte!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De lotgevallen van een Vlaams meisje dat van huis wegloopt en in het middeleeuwse Frankrijk een zwervend, avontuurlijk bestaan gaat leiden als vrouw van een vrijgevochten troubadour.
Titel
Geef me de ruimte!
Auteur
Thea Beckman
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2006 | Andere uitgaven
406 p.
ISBN
9789056377298

Besprekingen

Marije (15) loopt uit angst voor een gedwongen huwelijk van huis weg en vindt haar geluk als echtgenote van een vrijgevochten minstreel. Het eerste deel van een in het middeleeuwse Frankrijk spelende trilogie over de Vlaamse Marije. In een kleurrijke, meeslepende stijl worden haar lotgevallen beschreven, met als achtergrond de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland, waarbij wreedheden vaak realistisch beschreven zijn. De schrijfster geeft blijk van kennis van de historie en psychologisch inzicht. Met verklarende woordenlijst en literatuuropgave. Op de schutbladen staan kaarten van Frankrijk en Bretagne en Normandië omstreeks 1350. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Thea Beckman

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Polygoon Hollands Nieuws

Thea Beckman, pseudoniem van Theodora (Thea) Beckmann-Petie (Rotterdam, 23 juli 1923 – Bunnik, 5 mei 2004), was een Nederlandse schrijfster van (historische) kinder- en jeugdboeken en verhalen.

Levensloop

De schrijfster trouwde in 1945 met Dirk Hendrik Beckmann (1912-1993), met wie ze twee zoons en een dochter kreeg. Ze gebruikte de schrijversnaam Thea Beckman op verzoek van haar uitgever, die de naam Beckmann te Duits vond overkomen.

Beckman is sociale psychologie gaan studeren aan Universiteit Utrecht toen haar kinderen het huis uit gingen. Ze studeerde naar eigen zeggen vooral om haar frustraties op te ruimen. Ze vond het als kind al heerlijk om naar school te gaan. Maar door de economische crisis van de jaren dertig kwam haar vader zonder werk en daarna brak de Tweede Wereldoorlog uit. Ze was blij dat ze alsnog gestudeerd had. Ze koos voor sociale psychologie omdat het vooral veel theorie betreft. Dit was qua t…Lees verder op Wikipedia