Boek
Nederlands

Hendrika : het schaap dat in een boom klom

Tine Mortier (auteur), Charlotte Severeyns (illustrator)

Hendrika : het schaap dat in een boom klom

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het is winter, en schaap Hendrika klimt in een boom om een nest voor zichzelf te maken. De rest van de kudde begrijpt er niets van. Schapen klimmen toch niet in bomen? Of wel? Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Winter, Jezelf zijn
Titel
Hendrika : het schaap dat in een boom klom
Auteur
Tine Mortier
Illustrator
Charlotte Severeyns
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789462916753 (hardback)

Besprekingen

Een origineel prentenboek over een buitenbeentje dat erin slaagt om oplossingen te bedenken waar iedereen beter van wordt. Het is winter, en het schaap Hendrika kruipt in een boom om daar een knus nest voor zichzelf te maken. De rest van de kudde begrijpt er niets van, want schapen klimmen niet in bomen — ook niet als het vriest, ook niet als het sneeuwt. Maar misschien is het juist een goed idee om in een boom te klimmen, zelfs voor een schaap?‘Hendrika’ is vrolijk en beeldend geschreven, met sfeervolle en kunstzinnige prenten in blauw-, zwart-wit- en oranjetinten. Vanaf ca. 4 jaar.Tine Mortier (1970) is een Belgische kinderboekenschrijfster.

Over Tine Mortier

Tine Mortier (Waregem, 15 december 1970) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Mortier groeide op in Avelgem en studeerde vertaler Engels-Nederlands-Spaans aan de Mercator Hogeschool in Gent. Via een uitwisselingsproject studeerde ze een jaar in Madrid, waar ze verliefd werd op de Spaanse zon. In 1996 leerde ze haar man kennen tijdens een reis naar Ecuador en vijf jaar later trokken ze met hem en hun twee zoontjes opnieuw naar Ecuador, waar ze Engelse les ging geven.

Werk

Mortier debuteerde in 2005 met Zoeperman, een prentenboek over een kleine held die de wereld en vooral zijn buurmeisje wil redden. Haar debuut ontstond uit een moment van verveling en ze zocht inspiratie in de avonturen van haar zoontje. Ze schrijft naast kinderboeken ook kortverhalen voor onder meer Boekieboekie en Het Blad van Vos en Haas. Daarnaast geeft ze ook schrijfcursussen en schrijft ze recensies …Lees verder op Wikipedia