Boek
Nederlands

Het gefluister achter de deur

TJ Klune (auteur), Anneke Bok (vertaler), Claudia De Poorter (vertaler)
+1
Het gefluister achter de deur
×
Het gefluister achter de deur Het gefluister achter de deur
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd leven. Wanneer Wallace plotseling overlijdt en als geest zijn eigen uitvaartdienst bijwoont, komt een gids hem halen en brengt hem naar een ongewoon theehuis.

Hugo, de eigenaar van het theehuis die over bijzondere gaven beschikt, belooft hem te helpen bij het maken van d
Extra onderwerp
Leven na de dood
Titel
Het gefluister achter de deur
Auteur
TJ Klune
Vertaler
Anneke Bok Claudia De Poorter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Under the whispering door
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2022
438 p.
ISBN
9789021467924 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Een origineel verhaal over de verassende wendingen die het leven na de dood nog kan nemen. Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien belangrijk zijn. Wanneer hij plotseling overlijdt en als geest zijn eigen uitvaartdienst bijwoont, kom een gids hem halen en brengt hem naar een ongewoon theehuis. Wallace accepteert niet zonder slag of stoot dat hij dood is, maar dankzij de markante bewoners van het theehuis leert hij op wonderbaarlijke wijze als geest menselijker te zijn dan tijdens zijn leven. Vaardig, meeslepend en lichtvoetig geschreven. TJ Klune (1982) is een Amerikaanse auteur. Hij schreef een klein aantal boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 15 jaar.

Het gefluister achter de deur

Wallace is zijn eigen begrafenis aan het gadeslaan wanneer hij wordt meegeleid door een meisje. Ze neemt hem mee naar een theehuisje dat dienstdoet als een soort tussenruimte van leven naar dood. Wallace is eerst opstandig en boos, maar door de goede en geduldige zorgen van Hugo, de eigenaar van de theezaak, zijn assistent Mei, en zijn dode opa die nog steeds bij hen rondhangt als geest, krijgt hij meer en meer zicht op zijn eigen leven en op hoe het leven kan zijn. Stap voor stap merk je de verandering die hij doormaakt en het geluk dat hij ervaart om anderen te helpen. Maar het allerbelangrijkste dat hij nu ervaart is hoe het voelt om graag gezien te worden en zelf iemand graag zien. Zal, nu hij dood is, zijn liefde met een levende sterk genoeg zijn om stand te houden of zal hij verplicht worden om de passage te maken naar de definitieve dood?  'Wat gebeurt er met je wanneer je dood bent?' Die vraag komt bij iedereen al eens in gedachten, maar niemand …Lees verder

Over TJ Klune

Travis John Klune (Roseburg, 20 mei 1982) is een Amerikaanse fantasyauteur. Zijn roman Het weeshuis in de azuurblauwe zee is een bestseller van de New York Times en won in 2021 een Mythopoeic Award.

Carrière

Klunes boeken worden gekenmerkt door de aanwezigheid van lhbt-personages. In het Nederlandse taalgebied is hij bekend geworden met zijn boek Het weeshuis in de azuurblauwe zee. Het boek werd vooral onder jongeren populair, nadat het viraal ging op TikTok.

Privéleven

Klune is geboren en getogen in Roseburg, Oregon. Toen Klune zestien jaar was, verhuisde het gezin naar Tucson, Arizona.

Klunes verloofde, collega-schrijver Eric Arvin, is overleden in 2016.

Onderscheidingen

Bibliografie

De volgende van Klun…Lees verder op Wikipedia