Livre
Néerlandais

De klopjacht

Iris Johansen (auteur)
Een forensisch beeldhouwster en haar pleegdochter gaan op zoek naar een seriemoordenaar die de gezichten van zijn slachtoffers verminkt.
Titre
De klopjacht
Auteur
Iris Johansen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Blind Alley
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2006
334 p.
ISBN
90-245-5723-2

Commentaires

Aldo kreeg in zijn jeugd weinig affectie van zijn vader, een archeoloog die een platonische liefde had ontwikkeld voor een beeld van een actrice en/of prostituee dat hij bij opgravingen in het Italiaanse Herculaneum had gevonden. Later slaat de sluwe psychopaat Aldo is aan het moorden op ieder meisje dat maar een beetje lijkt op de 2000 jaar oude Cira. Na enkele onopgeloste moorden in Europa is de seriemoordenaar overgewaaid naar de Verenigde Staten, waar hij achterna gezeten wordt door Trevor, een Inspecteur van Scotland Yard. Forensisch beeldhouwster Eve Duncan komt ondertussen voor een onaangename verrassing te staan wanneer ze bij de reconstructie van een hoofd beseft dat de vermoorde vrouw als twee druppels water op haar eigenzinnige, geadopteerde dochter Jane lijkt. Samen met haar echtgenoot Joe Quinn, rechercheur in Atlanta, en Trevor proberen ze hun dochter te beschermen en tegelijkertijd de dader in te rekenen.

De Amerikaanse Iris Johansen heeft tot nu toe alleen maar…Lire la suite
Jane heeft last van nachtmerries waarin zij zich identificeert met Cira, een vrouw die probeert te vluchten bij een uitbarsting van de Vesuvius zo'n 2000 jaar geleden. Eve, de pleegmoeder van Jane, is forensisch beeldhouwer en reconstrueert gezichten van onbekende doden. Zij ontdekt dat haar dochter gevaar loopt omdat ze lijkt op de slachtoffers. Om de moordenaar in de val te laten lopen, gaat Jane naar Italië waar ze terechtkomt in onderaardse vluchtwegen bij Herculaneum. De moordenaar kent echter ook de weg in deze gangen. Een bijzonder spannend verhaal waarbij het heden en verleden door elkaar spelen. De delen die zich in het verre verleden afspelen, zijn schuingedrukt. Jane lijkt een reïncarnatie te zijn van Cira. Samen met een vriend probeert Jane de moordenaar te stoppen. Niet echt geloofwaardig is de afstandelijke (domme) houding van de politie. Bovendien wordt het verhaal aan het einde steeds ongeloofwaardiger, maar spannend blijft het. Paperback, normale druk.

À propos de Iris Johansen

Iris Johansen, née le 7 avril 1938 à Saint-Louis, dans l'État du Missouri, est une femme de lettres américaine, auteur de roman policier, de thriller et de roman d'amour.

Biographie

Depuis 1983, elle publie des romans sentimentaux et de romance policière. Elle s'oriente ensuite vers l'écriture de thrillers dans lesquels les personnages féminins tiennent toujours les rôles principaux, notamment Eve Duncan, experte en remodelage facial, héroïne de près de vingt romans.

Pour Claude Mesplède, « si Iris Johansen utilise les mêmes recettes et multiplie les clichés, elle atteint néanmoins son principal objectif, captiver ».

Certains de ses romans sont coécrits avec son fils Roy Johansen.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia