Livre
Néerlandais

Donkere zomer

Iris Johansen (auteur), Karin Pijl (traducteur)
Een vrouwelijke dierenarts wordt op een Caribisch eiland meegesleurd in de gewelddadige strijd om het leven van een hond met bijzondere genezende gaven.
Titre
Donkere zomer
Auteur
Iris Johansen
Traducteur
Karin Pijl
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dark summer
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2011
334 p.
ISBN
9789021821085 (paperback)

Commentaires

Op een Caribisch eiland heeft een aardbeving plaatsgevonden. Zowel de halfindiaanse Jude Marrok (voormalig lid van de Amerikaanse speciale marine-eenheid Navy SEAL) met zijn labrador als dierenarts Devon Brady met haar hazewindhond zijn er aanwezig om naar overlevenden te zoeken. Als de labrador van Marrok wordt neergeschoten door een sluipschutter, vertrouwt hij zijn hond aan Devons zorgen toe en gaat op jacht naar de dader. Devon neemt de bijzonder intelligente hond mee terug naar haar huis in de VS, en krijgt te maken met verschillende groepen mensen die de hond tegen elke prijs in hun bezit willen krijgen. Marroks hond maakt namelijk deel uit van een groep honden die mensen kan genezen. Samen met Marrok probeert Devon de honden te redden, waardoor haar eigen leven in gevaar komt. Spannende, met vaart geschreven thriller van een populaire misdaadauteur, met een paranormaal getinte plot, veel aandacht voor honden en een flinke scheut romantiek. Iris Johansen’s thrillers krijgen in V…Lire la suite

À propos de Iris Johansen

Iris Johansen, née le 7 avril 1938 à Saint-Louis, dans l'État du Missouri, est une femme de lettres américaine, auteur de roman policier, de thriller et de roman d'amour.

Biographie

Depuis 1983, elle publie des romans sentimentaux et de romance policière. Elle s'oriente ensuite vers l'écriture de thrillers dans lesquels les personnages féminins tiennent toujours les rôles principaux, notamment Eve Duncan, experte en remodelage facial, héroïne de près de vingt romans.

Pour Claude Mesplède, « si Iris Johansen utilise les mêmes recettes et multiplie les clichés, elle atteint néanmoins son principal objectif, captiver ».

Certains de ses romans sont coécrits avec son fils Roy Johansen.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia