Livre
Néerlandais
Een forensisch beeldhouwster probeert samen met haar vriend, die rechercheur is in Atlanta, het lijk te vinden van haar al jaren vermiste dochtertje nadat de ontvoerder telefonisch heeft gemeld dat hij haar ook heeft vermoord.
Titre
Drijfzand
Auteur
Iris Johansen
Traducteur
Els van Son
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Quicksand
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2010
284 p.
ISBN
9789021803289 (paperback)

Commentaires

De Amerikaanse forensisch beeldhouwster Eve Duncan is nog volop bezig met de onopgeloste verdwijning, jaren terug, van haar dochtertje Bonnie. Als haar vriend Joe Quinn, rechercheur bij de politie van Atlanta, net is vertrokken wordt ze gebeld door een man die zegt Kistle te zijn, volgens Joe degene die Bonnie ontvoerde. Hij zegt dat hij haar heeft vermoord en uiteindelijk ook Eve zal vermoorden. Dat is het begin van een kat-en-muis spel waarin zij en Joe op zoek gaan naar het lijk van Bonnie, met hulp van FBI, politie, een helderziende en -horende; ze worden vaak in verwarring gebracht door Kistle die macht wil voelen; en Eve krijgt een aanbidder. De Amerikaanse bestsellerauteur (1938) van romantisch-historische misdaadromans schrijft sinds 1996 met succes actuele detectiveromans, waarvan dit de achtste is over Eve en Joe. Het goed opgebouwde, goed vertaalde verhaal blijft heel spannend door steeds nieuwe verwikkelingen in het kat-en-muis spel dat met Eve en Joe wordt gespeeld. Het m…Lire la suite

À propos de Iris Johansen

Iris Johansen, née le 7 avril 1938 à Saint-Louis, dans l'État du Missouri, est une femme de lettres américaine, auteur de roman policier, de thriller et de roman d'amour.

Biographie

Depuis 1983, elle publie des romans sentimentaux et de romance policière. Elle s'oriente ensuite vers l'écriture de thrillers dans lesquels les personnages féminins tiennent toujours les rôles principaux, notamment Eve Duncan, experte en remodelage facial, héroïne de près de vingt romans.

Pour Claude Mesplède, « si Iris Johansen utilise les mêmes recettes et multiplie les clichés, elle atteint néanmoins son principal objectif, captiver ».

Certains de ses romans sont coécrits avec son fils Roy Johansen.

Œuvre

Romans

En lire plus sur Wikipedia