In een stad in het zuiden van China steelt Xiao Zhang een tas met een miljoen yuan van zijn baas. Al snel verspreidt het nieuws van de roof zich door de stad en in één nacht verwisselt de tas meerdere malen van eigenaar.
Sujet
China
Titre
Have a nice day / written and directed by Liu Jian
Directeur
Jian Liu
Compositeur
The Shanghai Restoration Project
Titre uniforme
Hao ji le
Langue
Chinois
Éditeur
Periscoop film, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
74 min.
Note
Chinees gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5051083143080

Commentaires

De tweede animatiefilm van de Chinese onafhankelijke filmmaker Jian Liu is een zwarte komedie. Chauffeur Xiao Zhang heeft dringend geld nodig om de mislukte borstcorrectie van zijn vriendin te laten herstellen. In een wanhoopsdaad steelt hij een tas met 1 miljoen yuan (ruim honderdduizend euro) van zijn gangsterbaas. Al snel verspreidt het nieuws van de roof zich door de provinciestad en in één nacht verwisselt de tas meerdere malen van eigenaar. De film doet denken aan het werk van Quentin Tarantino en de gebroeders Coen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Floortje Smit (Volkskrant 25-4-’18): ‘(…) Jian Liu werkte drie jaar lang aan zijn volstrekt eigenzinnige animatiefilm; hij deed daarbij vrijwel alles zelf. Hij vertelt het verhaal in schitterende eenvoud, met simpele, klare lijnen in een plat vlak. (…) Have a Nice Day biedt een gedurfde kritische blik op het kapitalisme in het hedendaagse China – daar werd de film uitgebracht met een aangepast einde – maar het speelt zich ook nad…Lire la suite

À propos de Jian Liu

Liu Jian (chinois simplifié : 刘健 ; pinyin : Liú Jiàn), né le 20 août 1984 à Zibo dans la province du Shandong, est un footballeur international chinois. Il évolue au poste de milieu au Beijing Renhe FC.

Biographie

Avec le club du Guangzhou Evergrande, il participe à la Ligue des champions d'Asie.

Palmarès

  • Champion de Chine en 2014, 2015, 2016 et 2017 avec le Guangzhou Evergrande

Notes et références